Image

Duurzame en voordelige MKB energie

Groene stroom voor MKB

Het milieu is er in de afgelopen jaren flink op achteruit gegaan, daarom wordt er nu steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid. De ene onderneming kiest ervoor om over te stappen op elektrische auto’s en de ander om zonnepanelen op het dak van het kantoorpand te laten installeren. Er zijn verschillende manieren om duurzaam te ondernemen. Wil jij ook een steentje bijdragen aan een duurzamere samenleving? Zet dan de eerste stap door over te stappen op groene stroom. Wat houdt groene stroom in? Waarom moet je kiezen voor duurzame MKB energie? En hoe kun je besparen op je energieverbruik? Je leest het op deze pagina.

Vraag direct een offerte aan

Wat is groene stroom?

Groene stroom is stroom dat op een duurzame manier wordt opgewekt. Dus zonder dat er gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen, deze zijn namelijk schadelijk voor het klimaat. Deze stroom kan op verschillende manieren worden opgewekt. Bij ENGIE maken we gebruik van zonne- en windenergie. Onze zonneparken en windmolenparken door heel Nederland wekken elke dag een grote hoeveelheid energie op. Hiermee voorzien wij meerdere MKB’ers in Nederland dagelijks van duurzame energie.

windmolen van boven

Waarom kiezen voor duurzame MKB energie?

  • Nederlandse wind- en zonne-energie
  • CO2-gecompenseerd gas
  • Voordelige tarieven
  • Je weet precies waar jouw stroom vandaan komt
  • Je ontvangt een Persoonlijk Groencertificaat

Certificaat voor duurzaam ondernemen

Eén van de voordelen van het afnemen groene stroom en CO2-gecompenseerd gas van ENGIE is dat je hier een Groencertificaat voor ontvangt. Met dit certificaat laat je als bedrijf aan (potentiële) klanten en medewerkers zien dat jij op een duurzame manier onderneemt. Met de keuze voor duurzame MKB energie van ENGIE zet jij namelijk een belangrijke stap in de verduurzaming van jouw bedrijf. En dit mag gezien worden.

 

Image

Grip op jouw energieverbruik

Wanneer je als mkb’er kiest voor energie van ENGIE kun je ook gratis gebruik maken van de ENGIE-app. Hiermee heb je altijd en overal inzicht in je energieverbruik en -kosten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Naast het inzicht in je energieverbruik, kun je met deze app ook snel controleren of je nog goed zit met je termijnbedrag. Verder heb je hiermee altijd toegang tot het overeenkomst document tussen jouw bedrijf en ENGIE. En daarnaast kun je met een paar klikken in de app snel en gemakkelijk jouw betalingen en facturen inzien.

Grip op je energie met de ENGIE-app

Zo bespaar jij op je energieverbruik

Het afnemen van groene stroom en CO2-gecompenseerd gas is een goede eerste stap om duurzaam te ondernemen, hiermee verlaag je namelijk de CO2-uitstoot. Daarnaast kun je ook kijken hoe je kunt besparen op je energieverbruik. Als MKB’er zijn er verschillende manieren waarop je energie kunt besparen, wij hebben een aantal tips hieronder voor jou op een rijtje gezet:

  • Tip 1. Vervang je huidige lampen door LED verlichting. Een energiebesparende maatregel die snel en gemakkelijk is uit te voeren is het vervangen van je lampen door LED verlichting. Naast het feit dat LED lampen een veel langere levensduur hebben, verbruiken deze lichtbronnen 90% minder energie dan gloeilampen.
  • Tip 2. Isoleer je bedrijfspand. Door je bedrijfspand goed te isoleren kun je flink besparen op je zakelijke kosten. Een bedrijfspand verliest gemiddeld 25% warmte via de vloer, het dak en de muren. Een goede isolatie zorgt ervoor dat deze warmte binnen blijft en in de zomer juist buiten. Hierdoor dalen de stookkosten en kosten voor ruimtekoeling.
  • Tip 3. Wek je eigen energie op met zonnepanelen. Ook als ondernemer kun je profiteren van de zon. Door zonnepanelen te laten plaatsen dalen je zakelijke energiekosten, omdat je een deel van je energieverbruik zelf opwekt. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een duurzame uitstraling. Wek je meer energie op dan je verbruikt? Dan krijg je zelfs geld terug op de jaarafrekening.

Meer weten over energie voor MKB?

Wil jij meer weten over de energie mogelijkheden voor jouw MKB-onderneming? Heb jij vragen over onze verbruiksmanager app? Of weet jij nog niet waar je moet beginnen met het besparen op je energieverbruik? De ENGIE Ondernemersdesk helpt je graag verder met het beantwoorden van je vragen. 

Ondernemersdesk