Ondernemer

Voordelige groene stroom voor ondernemers

Ben jij een ondernemer of ben jij van plan om een onderneming te starten? En ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan ben jij bij ENGIE aan het juiste adres. Wij voorzien dagelijks duizenden ondernemers van groene stroom en voordelige energie. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van zakelijke energie voor ondernemers? Lees hier dan meer over op deze pagina.

Wanneer je kiest voor zakelijke energie van ENGIE, kies je voor stroom die op een duurzame manier is opgewekt. Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en dragen daarom graag een steentje bij aan een samenleving met zo min mogelijk CO2-uitstoot. Zo hebben wij meerdere zonneparken en windmolenparken door heel Nederland die dagelijks grote hoeveelheden stroom opwekken.

Voordelen zakelijke energie ENGIE

  • Scherpe zakelijke energietarieven

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Afrekening per kalenderjaar (handig voor de boekhouding)

  • Je ontvangt een Persoonlijk Groencertificaat

  • Altijd inzicht in jouw energieverbruik met de gratis energie-app

Profiteer direct

Gratis energie-app voor alle ondernemers. Ook als je geen klant bent.

  • Eenvoudig en snel je energiezaken regelen

Met onze gratis ENGIE-app heb jij jouw energiezaken altijd bij de hand. Bekijk jouw energieverbruik- en kosten en ontdek hoe jij deze maand uitkomt met het prijsplafond. Ook regel je in onze app eenvoudig al je praktische zaken. Zoals het aanpassen van je termijnbedrag of het doorgeven van een verhuizing.

Ontvang een persoonlijk groencertificaat

Kies jij als ondernemer voor energie van ENGIE, dan ontvang je een persoonlijk groencertificaat. Dit is een certificaat dat aantoont dat de stroom die jij afneemt echt groen is en jouw gas echt CO2-gecompenseerd is. Hiermee kun je aan jouw aandeelhouders, medewerkers en klanten laten zien dat jij op een duurzame manier onderneemt. Het afnemen van groene stroom is namelijk een goede eerste stap in de richting van een CO2-vrije samenleving.

Image
Image

Fiscale voordelen van zakelijke energie

Zakelijke energie voor ondernemers heeft ook een aantal fiscale voordelen. Als ondernemer betaal je 21% over jouw zakelijke energieverbruik. Wanneer je beschikt over een eigen bedrijfspand, dan kun je deze kosten terugvragen. Ook wanneer je vanuit huis werkt kun je een gedeelte van de btw terugvragen. Hiervoor moet je wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo mag je als zzp’er alleen de btw aftrekken die je betaalt over je zakelijke energieverbruik. Daarnaast kun je als ondernemer een deel van je energiekosten aftrekken van je fiscale winst. Dit geldt alleen voor het verbruik van jouw zakelijke apparatuur.

Bespaar op jouw energieverbruik

Naast het afnemen van groene energie kun je natuurlijk ook besparen op jouw energieverbruik. Dit is nog beter voor het milieu én je portemonnee. Er zijn verschillende energiebesparende maatregelen die jij als ondernemer kunt nemen, zoals het vervangen van je gloeilampen voor LED lampen, het isoleren van je bedrijfspand of het laten plaatsen van zonnepanelen. Maar waar doe jij nu goed aan om mee te starten? Vraag een BespaarScan aan en laat je adviseren!

Energieadvies

Meer weten over energie voor ondernemers?

Wil jij meer weten over energie voor ondernemers? Weet jij nog niet hoe je het best kunt besparen op jouw energieverbruik? Of heb jij nog vragen over onze energie-app? De ENGIE Ondernemersdesk helpt je graag verder met het beantwoorden van je vragen. 

Ondernemersdesk