Zakelijke energie voor zzp

Voordelig energiecontract voor zzp'ers

In 2021 telde Nederland ruim 1,1 miljoen zzp’ers. Het grootste gedeelte van deze ondernemers maakt gebruik van zakelijke energie, maar wat is nou de meest voordelige zakelijke energie? Om hier antwoord op te krijgen is het handig om energiecontracten met elkaar te vergelijken. Bij het vergelijken van een energiecontract zijn er verschillende punten waar je op kunt letten, zoals de prijs, aanbiedingen en de looptijd van een contract. Wij vertellen je op deze pagina meer over hoe jij als zzp’er het best jouw energie kunt vergelijken om te komen tot het meest voordelige energiecontract.

Bespaar kosten door je energie te vergelijken

Waarom is het belangrijk om als zzp’er je energie te vergelijken? Hier zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste reden is het besparen op je energiekosten, aangezien dit vaak een grote kostenpost is. Door te besparen op deze kosten kun je nog meer winst realiseren. Vaak wanneer je overstapt op een nieuw energiecontract kun je profiteren van lagere energietarieven én eenmalige acties. Daar komt bovenop dat het tegenwoordig erg eenvoudig is om over te stappen, aangezien de nieuwe energieleverancier dit vaak voor jou regelt. Het is dus zeker niet verkeerd om jouw energie te vergelijken.

Ondernemer
Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Kies voor de zekerheid van vaste tarieven

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

Binnen 1 minuut berekend

Hoe kun je als zzp'er het best jouw energie vergelijken?

Er komt veel kijken bij het vergelijken van energie voor zzp’ers. Hoe ga je bijvoorbeeld een energiecontract met een lage stroomprijs vergelijken met een energiecontract waarbij je meer betaald voor stroom, maar wel een gratis cadeau t.w.v. €500 ontvangt? Dit is lastig om met elkaar te vergelijken. Om deze reden hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet om zo het meest voordelige energiecontract te vinden.

  • Tip 1. Vergelijk de energieprijzen op basis van jouw energieverbruik: Er wordt bij berekeningen voor energiekosten vaak gerekend met het gemiddelde energieverbruik. Deze kan afwijken van jouw energieverbruik, waardoor er een vertekend beeld kan ontstaan. Bereken daarom altijd de energiekosten op basis van jouw verbruik.
  • Tip 2. Kijk goed naar de opbouw van de energieprijzen: De energieprijs is opgebouwd uit meerdere componenten, zoals de vaste kosten, variabele kosten, netbeheerkosten, btw en overheidsheffingen. Kijk tijdens het vergelijken van energiecontracten goed of al deze componenten terugkomen, zodat je niet achteraf tegen onverwachte verrassingen aanloopt.
  • Tip 3. Houd rekening met de looptijd van het energiecontract: Elk energiecontract heeft een bepaalde looptijd, variërend van een jaar tot een looptijd van 5 jaar. Vaak gaan voordelige acties gepaard met energiecontracten met lange looptijden. Kijk van tevoren dus altijd goed wat de looptijd is voordat je een energiecontract afsluit.
  • Tip 4. Laat jouw keuze niet beïnvloeden door acties: Bij nieuwe energiecontracten worden vaak grote en dure cadeaus weggegeven om deze contracten nog aantrekkelijker te maken. Hiermee lijkt het alsof je deze gratis ontvangt wanneer je een energiecontract afsluit. Echter, is dit niet altijd het geval. De kosten hiervan worden vaak verrekend met de energieprijs. Doordat de energietarieven vaak hoger liggen bij dit soort acties betaal je dus uiteindelijk zelf voor dit dure cadeau.
  • Tip 5. Vergeet niet om te kijken naar je huidige energiecontract: Ben jij klaar om over te stappen op een andere energiecontract? Vergeet dan niet om de looptijd van je huidige energiecontract te bekijken. Er zijn namelijk kosten verbonden aan het vroegtijdig opzeggen van jouw energiecontract. Let op, in sommige gevallen kan het alsnog voordeliger zijn om over te stappen, ondanks dat je een boete ontvangt.

Voordelige energie voor zzp'ers

Met de bovenstaande tips kun jij als zzp’er snel en gemakkelijk jouw energie vergelijken. Bij ENGIE streven wij altijd naar de meest voordelige energietarieven. Zo wekken wij voor een groot deel zelf onze stroom op een duurzame manier op. Dit is beter voor het milieu én het scheelt aanzienlijk in de jaarkosten. Ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan ben je bij ENGIE aan het juiste adres.

Nederlandse windenergie