Zakelijk laden Elektrisch laden voor klanten, bezoekers en werknemers

Kan ik de kosten van een laadpaal verhalen op mijn werkgever?

Dat verschilt per werkgever. Wanneer u een elektrische leaseauto rijdt, kan het zijn dat er een regeling is om de kosten van de laadpaal te delen of misschien wel helemaal vergoed te krijgen. Informeer hiervoor bij uw werkgever.

Kan ik als ondernemer gebruikmaken van fiscale voordelen?

Bent u ondernemer dan kunt u bij de aanschaf van een elektrische auto en laadpaal gebruikmaken van een aantal fiscale voordelen. De regelingen zijn opgezet om de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te stimuleren. Als u besluit te investeren in een elektrische auto en/of laadpaal bespaart u met deze regeling tot wel honderden euro’s. Meer over deze voordelen

Kan ik de btw op het plaatsen van een laadpaal terugvorderen?

Een laadpaal ten behoeve van een elektrische of hybride auto van de zaak is belastingvrij. Dat geldt ook voor de elektra zelf, maar u zult het gebruik wel hard moeten maken. Met de slimme laadpaal houdt u precies bij welke energie u gebruikt bij het opladen van uw auto.

Mag mijn werkgever een laadpaal plaatsen?

Uw werkgever mag op eigen terrein, bijvoorbeeld in de parkeergarage, laadpalen plaatsen. Steeds meer werkgevers doen dit ook, omdat personeel steeds vaker voor een elektrische (lease)auto kiest. 

Hoe overtuig ik mijn baas om een laadpaal te plaatsen?

Laadpalen kunnen erg interessant zijn voor bedrijven. Elektriciteit is een stuk goedkoper dan benzine of diesel. Wanneer meer werknemers elektrisch gaan rijden, gaat het bedrijf dus geld besparen. Verzamel hierover de cijfers en feiten en leg deze voor bij uw werkgever. Grote kans dat elektrisch rijden ook voor uw baas een voordeligere optie is.

Levert een laadpaal bij mijn restaurant extra bezoekers op?

Het kan zeker zijn dat mensen met een elektrische auto liever ergens gaan eten waar ze gelijktijdig de auto op kunnen laden. U kunt dit eenvoudig als extra service aanbieden. U kunt zelf kiezen of u dit gratis aanbiedt of dat u hier kosten voor in rekening brengt.