windmolen van boven
Hybride Energiecentrales

De druk op het elektriciteitsnet verlichten

Hoe kunnen we de druk op het elektriciteitsnet verlichten? Op welke manier kunnen nieuwe energiebronnen ‘meeliften’ op het jarenlange succes van grijze of – nog liever! -bestaande, groene energieproducten? Hoe kan dit gecombineerd gebruik van energiebronnen ons sneller helpen te vergroenen? De toepassing van Hybride Energiecentrales - Hybrid Power Plants – is de aanjager van de energietransitie. 

 

Dat windenergie vrij beschikbaar en milieuvriendelijk is, wil helaas nog niet zeggen dat windenergiesystemen op alle locaties technisch haalbaar zijn. Het gecombineerd gebruik van windenergie én zonne-energie of een bestaande aansluiting wordt daarom steeds aantrekkelijker en vaker gebruikt als alternatief voor door olie-geproduceerde energie. ENGIE werkt aan innovatieve oplossingen. 

Wat is de ideale combinatie?

Windmolens produceren vooral in herfst en winter, zonnepanelen in lente en zomer. Door deze productiepieken in elkaar te schuiven op dezelfde netaansluiting, kunnen zij méér energie leveren zonder dat netuitbreiding nodig is. ENGIE ziet ook dat andere oplossingen mogelijk zijn: zonneparken kunnen bestaande grijze productie (zoals een gascentrale) of een grijze netaansluiting (bij een grootverbruiker) efficiënter inzetten. 

Image

Werken aan innovatieve oplossingen


Mobiele zonneparken, agro-zonneparken op daken van kassen of een drijvend zonnepark tussen de windmolens op zee? ‘Multi-resource Hybrid Power Plants’ worden betiteld als het heden én de toekomst van vergroening van onze energieopwekking. Met Hybride energiecentrales combineert ENGIE bestaande succesverhalen met moderne technologie, wat leidt tot een efficiëntere en kostenbesparende manier van energieopwekking en optimalisatie van de projectkosten.

zonnepark vierverlaten dronebeeld

Van vele markten thuis

Wij zijn van vele markten thuis. Op onze homepagina vindt u onze dienstverlening in een overzicht. Het is natuurlijk ook mogelijk om contact op te nemen met één van onze collega’s. 

Neem contact met ons op