Image
Een toekomstbestendig elektriciteitsnet

Regionale Netbeheerders

Hoe zorgen netbeheerders ervoor dat gebruikers te allen tijde van energie worden voorzien? Hoe kunnen we het complexe vraagstuk over de groeiende behoefte naar transport van elektriciteit efficiënt oplossen? Netbeheerders staan voor een grote uitdaging: de vraag naar transport van elektriciteit zal de komende tien jaar naar schatting meer dan verdubbelen. ENGIE wil samen met netbeheerders de uitdaging aan gaan om ons elektriciteitsnet toekomstbestendig te maken.

Hoe sluiten vraag en aanbod beter op elkaar aan? 


Al jaren weten we dat zowel de opwekking als het gebruik van elektriciteit anders en complexer wordt. Aan de aanbodzijde krijgen netbeheerders te maken met meer lokaal opgewekte duurzame energie. Omdat de zon niet altijd schijnt en de wind niet altijd waait, zal het aanbod sterker variëren. Aan de vraagzijde zal het profiel van gebruikers aanzienlijk veranderen. Grootverbruikers in de industrie elektrificeren hun installaties, waardoor zij hogere vermogens zullen vragen, maar niet continu. Hun afnamepatroon wordt daardoor grilliger. Ook de opkomst van duurzame elektrische mobiliteit leidt tot meer pieken en dalen in de vraag. Hoe zorgen we ervoor dat vraag en aanbod beter op elkaar aansluiten? 

zonnepark vierverlaten dronebeeld

Van vele markten thuis

Wij zijn van vele markten thuis. Op onze homepagina vindt u onze dienstverlening in een overzicht. Het is natuurlijk ook mogelijk om contact op te nemen met één  van onze collega’s. 

Neem contact op met één van onze experts