datacenter kleur 1920 x 600

Datacenter

Van ontwerp tot realisatie

Een goed functionerend, maximaal beschikbaar data center is onontbeerlijk voor continuïteit van uw bedrijfsvoering. Het loont dan ook te investeren in een betrouwbaar datacenter. Tegelijkertijd is een datacenter vaak een forse kostenpost, vanwege de investering en een hoog energieverbruik. Bovendien gaat de realisatie van een datacenter veelal gepaard met tijdsdruk. EQUANS kent het spanningsveld tussen een strakke oplevertermijn, de prestatie van een datacenter en de uitdaging van het beperken van energieverbruik- en kosten als geen ander.
 
IT-equipment draait bij gratie van een constante stroomtoevoer. Eén seconde zonder en alle data is weg. Dankzij onze ruime ervaring met het ontwerpen, bouwen en beheren van datacenters, zijn wij in staat bedrijfszekerheid te combineren met duurzame technologie en kostenbesparing.

Ontwikkeling, bouwen en beheer

Bij EQUANS zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen, inkopen, realiseren en de commissioning van datacenters. Zowel bij nieuwbouw als voor renovatie van bestaande datacenters. Onze specialisten beschikken over de laatste kennis van duurzame techniek en hebben ruime ervaring met industriële kwaliteitsnormen en procescontrole. Niet voor niets hebben wij al een lange staat van dienst in het ontwerpen, bouwen en beheren van betrouwbare datacenters. Zowel in Nederland als daarbuiten, we hebben ruim ruim 250.000m² data centerfaciliteiten gerealiseerd.

Neem contact op

Contractvormen
Wij denken op alle vlakken met u mee hoe we de kosten zoveel mogelijk kunnen beperken. Wij staan bijvoorbeeld ook open voor een samenwerking in moderne contractvormen, zoals directieleveringen en volledige openboekcontracten. Vanuit een dergelijk contract hebben wij bij één van onze voornaamste opdrachtgevers circa 7% weten te besparen, zonder verhoging van de risico’s.

(Deels) uitbesteden exploitatie datacenter
U kunt er ook voor kiezen het onderhoud en/of de exploitatie van uw datacenter deels of geheel aan ons uit te besteden. Vanzelfsprekend blijft u in control en maken we gezamenlijk afspraken over de geëiste prestaties. Met behulp van onze webapplicatie heeft u altijd de gelegenheid de prestaties van zowel het datacenter als van ons op de voet te volgen. Zo is voor u altijd inzichtelijk of de gezamenlijk afgesproken SLA’s waargemaakt zijn.

Uw datacenter altijd beschikbaar
Dankzij onze kennis en ervaring, en vooral het uitgekiende, maatwerk ontwerp en beheerplan dat we voor u realiseren, kunt u ervan op aan dat u altijd op uw datacenter kunt rekenen. Gegarandeerd.

Meer weten over de mogelijkheden van EQUANS?

Neem vrijblijvend contact op