De toekomst van zakelijk ontmoeten _ Duurzame gebouwen
Commercial Real Estate

Verduurzamen, flexibiliseren & beheren van commercieel vastgoed

Hoe ziet de toekomst van werken eruit?

Van de commerciële vastgoedmarkt wordt verduurzaming, flexibiliteit en circulariteit gevraagd. Een kantoorgebouw is niet langer alléén een plek waar mensen werken: gebouwen vormen social hubs waar werk, gezondheid, recreatie en functionaliteit samenkomen. Juist nú is het belangrijk om over de duurzame toekomst van de vastgoedmarkt na te denken. 

Bouwen met oog op de toekomst

EQUANS wil de leiding nemen in duurzame verandering van de zakelijke vastgoedmarkt. We dragen ons steentje bij aan de realisatie van klimaatpositieve gebouwen, schaalbare infrastructuren en duurzame gebiedsoplossingen. 

Samen met u denken we na over de volgende vraagstukken:

 • De toenemende vraag naar flexibele en duurzame kantoorhuisvesting

 • De nieuwe manier van werken

 • Het well-being van gebouwgebruikers

 • Het gebouw van de toekomst

 • Kosten én energiebesparende maatregelen

De toekomst van zakelijk ontmoeten

Image

Commercial Real Estate

Flexibiliteit van vastgoed

Samen met haar klanten gaat EQUANS zoeken naar verdere mogelijkheden om hun vastgoed te flexibiliseren. Goede voorbeelden zijn combinaties van kantoren, horeca en wonen, maar ook ‘Co-working Spaces’ en ‘Office Furnishing As a Service’. Deze flexibele kantoorconcepten zorgen ervoor dat vaste lasten dalen en u - dankzij de flexibele vastgoedschil - snel inspeelt op veranderingen. Dat levert u grip op kosten en flexibele huisvesting op.

Duurzame zorg: hoe ziet dat eruit?

Commercial Real Estate

Verduurzaming 

U wilt bijdragen aan een kwaliteitsverbetering van vastgoed in combinatie met een verlaging van de vaste kosten. Wettelijke verplichtingen gaan de komende jaren leiden tot verdere verduurzaming van de vastgoedmarkt. Stel uzelf daarom de vraag: hoe ziet een duurzame toekomst van ons gebouw eruit?

Het gebouw van de toekomst

Als EQUANS vervullen we in dit speelveld graag de rol van integrale partner die partijen samenbrengt. We willen energie besparen mét behoud van tevreden huurders en gebruikers. EQUANS werkt aan de transitie naar een gebouw van de toekomst.

Neem contact op met onze experts
Commercial Real Estate ENGIE

Hoe werkt EQUANS aan toekomstbestendig gebouwbeheer?

Door oog te hebben voor de toekomst, voorkomt u onverwachte uitval of kosten, en bent u uiteindelijk voordeliger uit. Niet voor niets houden onze experts bij het ontwerp en bouwen van installaties al rekening met de exploitatie ervan. Zo kiezen we bijvoorbeeld voor materialen die in de onderhoudsfase makkelijk zijn aan te vullen of plaatsen we opnameapparatuur om een installatie te monitoren. Op die manier leveren investeringen in toekomstbestendig gebouwbeheer aan de voorkant, aan de achterkant besparingen op. Onze experts brengen het langetermijnperspectief graag voor u in kaart.

Onze oplossingen

Duurzame warmte

Hoe realiseert u op duurzame en kostenbesparende wijze een aangenaam klimaat in uw gebouw?

Duurzame elektriciteit

Kiest u voor centraal of decentraal opgewekte energie?

Energie efficiency

Welke energiebesparende maatregelen kunt u nemen?

Gebouwscans

Welke mogelijkheden zijn er (en tegen welke kosten) om panden te verduurzamen?

Van kantoorpand naar ontmoetingsplek met geïntegreerd gebouwbeheer van EQUANS:

 1. 1

  Connect

  Door verweving  van systemen optimaliseert u de werking en prestaties van uw installaties. Het gebouw werkt efficiënter, productiever en duurzamer. 

 2. 2

  Compleet

  Door ons brede dienstenportfolio, profiteert u van ongelooflijk veel kennis die u de beste oplossing oplevert tegen de laagste kosten.

 3. 3

  Duurzaam

  Door uw gebouwbeheersysteem  te monitoren, krijgt u inzicht in de duurzaamheid van het gebouw. Die informatie kunt gebruiken om uw gebouw verder te vergroenen. 

 4. 4

  Personaliseer

  Omdat EQUANS niet verbonden is aan één product of technologie, bent u ervan verzekerd dat wij altijd de beste oplossing kiezen voor uw situatie. 

energy academy hal

Van vele markten thuis

Wilt u weten hoe wij uw gebouw technisch efficiënt, effectief, duurzaam én kostenbesparend inrichten? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om techniek efficiënt en waardetoevoegend in te richten. 

Neem vrijblijvend contact met ons op