Wedstrijdbad

Zwembaden zijn behoorlijke energieslurpers. Door de vele voorzieningen en doordat bijvoorbeeld het water continu verwarmd en gezuiverd moet worden. Dit heeft een gigantische impact op de energierekening. Door energiebesparende maatregelen bij het zwembad toe te passen, kun je de energiekosten flink omlaag brengen. Vanuit SportMatch kunnen wij jouw zwembad hierbij van A tot Z begeleiden.

Jouw zwembad verduurzamen
  • Lagere energierekening, vollere clubkas

  • Subsidies om te verduurzamen

  • Toekomstbestendige accommodatie

Image

Zwembad verduurzamen

Een zwembad verduurzamen kan op verschillende manieren. Met LED verlichting in en rondom het zwembad, isolatie in de kantine om warmte binnen te houden of door energiezuinige verwarmingsinstallaties. Of door op het dak of rondom het zwembad zonnepanelen te plaatsen en je eigen groene stroom op te wekken.

Wij helpen je zwembad graag bij het verduurzamen. Voor iedere sportaccommodatie is dat namelijk anders. Een goede energiescan is dan ook de basis waarmee je aan de slag kan. 

Subsidies om te verduurzamen

Jaarlijks stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen met energiebesparende maatregelen. Daarnaast hebben steeds meer provincies en gemeenten regelingen om verduurzaming te stimuleren. Dankzij deze subsidies wordt besparen op de energiekosten van jouw zwembad nog aantrekkelijker.

Image

Veelgestelde vragen over verduurzamen sportclubs

Image

Duurzaam zwembad

Zomerbad Peize volledig energieneutraal
Zomerbad Peize werkt al jaren samen met ENGIE om te verduurzamen. Samen is er een plan ontwikkeld om het zwembad volledig energieneutraal te krijgen. Er zijn 432 zonnepanelen bij het zwembad gelegd, waarvan er zo'n 200 nodig zijn voor het zwembad. De rest van de opgewekte zonne-energie kan gebruikt worden door leden of wijkbewoners. Zo draagt het zwembad ook bij aan het verduurzamen van de omgeving.
Jouw zwembad ook verduurzamen

Verduurzamen soms verplicht

Afhankelijk van het energieverbruik, is een sportvereniging op basis van de Wet milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen toe te passen. In deze wet staat dat ondernemingen (waaronder sportverenigingen) met een bepaald energieverbruik een energiebesparingsplicht hebben. Dat betekent dat je verplicht bent om maatregelen te nemen die je binnen 5 jaar kan terugverdienen. Sinds 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Hierbij dien je bij het eLoket van het RVO door te geven welke energiebesparende maatregelen je hebt getroffen.

Image

Jouw sportclub verduurzamen

Het verduurzamen van jouw sportclub kan op verschillende manieren. Vanuit SportMatch bieden wij verschillende mogelijkheden om je hierbij te ondersteunen en te adviseren. Hoe kunnen wij jou helpen?