Volleybalwedstrijd dames

Op een volleybalclub zijn veel voorzieningen aanwezig die samen zorgen voor een hoog energieverbruik. Denk hierbij aan de verlichting in de zaal, het verwarmen van de kantine en kleedkamers. Door energiebesparende maatregelen te treffen binnen een volleybalclub kan er flink bespaard worden op de energierekening. Vanuit SportMatch kunnen wij jouw volleybalvereniging hierbij van A tot Z begeleiden.

Jouw volleybalvereniging verduurzamen
  • Lagere energierekening, vollere clubkas

  • Subsidies om te verduurzamen

  • Toekomstbestendige sportclub

Image

Verduurzamen volleybalclub

Er zijn talloze manieren om een volleybalvereniging te verduurzamen. Je kan de verlichting in de zaal vervangen voor LED lampen, de isolatie in de kantine kan verbeterd worden zodat er minder warmte verdwijnt of er komen zonnepanelen op het dak van de hal.

Doordat je op meerdere manieren kan verduurzamen, is het soms lastig om te weten hoe te beginnen. Wij helpen jouw volleybalvereniging hier graag bij. Een goede energiescan van de accommodatie is dan ook de basis waarmee je aan de slag kan.

4 tips om direct te besparen

  • Plaats waterbesparende douchekoppen in de kleedkamers. Hiermee bespaart je club al snel 25% op het totale waterverbruik bij het douchen.

  • Houd de warmte binnen door deurdrangers op de deuren te plaatsen. De deur valt hiermee vanzelf dicht, waardoor er meer warmte binnen blijft.

  • Voorkom tocht door tochtstrippen te plaatsen onderaan buitendeuren en deuren die naar niet-verwarmde ruimtes leiden. Hierdoor komt er geen koude lucht in het gebouw.

  • Hang bewegingssensoren op en sluit deze aan op de verlichting. Zo voorkom je dat lampen blijven branden in ruimtes waar niemand aanwezig is.

Subsidies om te verduurzamen

Jaarlijks stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen met energiebesparende maatregelen. Daarnaast hebben steeds meer provincies en gemeenten regelingen om verduurzaming te stimuleren. Dankzij deze subsidies wordt besparen op de energiekosten van jouw tennisvereniging nog aantrekkelijker.

Image

Veelgestelde vragen over verduurzamen sportclubs

Verduurzamen soms verplicht

Afhankelijk van het energieverbruik, is een sportvereniging op basis van de Wet milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen toe te passen. In deze wet staat dat ondernemingen (waaronder sportverenigingen) met een bepaald energieverbruik een energiebesparingsplicht hebben. Dat betekent dat je verplicht bent om maatregelen te nemen die je binnen 5 jaar kan terugverdienen. Sinds 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Hierbij dien je bij het eLoket van het RVO door te geven welke energiebesparende maatregelen je hebt getroffen.

Image

Jouw sportclub verduurzamen

Het verduurzamen van jouw sportclub kan op verschillende manieren. Vanuit SportMatch bieden wij verschillende mogelijkheden om je hierbij te ondersteunen en te adviseren. Hoe kunnen wij jou helpen?