Image

Net als bij veel andere sportclubs, gaat ook bij hockeyclubs veel van de maandelijkse kosten op aan de energierekening. De hockeyvelden moeten worden verlicht, het clubgebouw en de kleedkamers moeten aangenaam warm zijn. Gelukkig kun je als hockeyvereniging de energiekosten omlaag brengen door te verduurzamen. Vanuit SportMatch kunnen wij jouw hockeyclub hierbij van A tot Z ondersteunen.

Jouw hockeyclub verduurzamen
  • Lagere energierekening, vollere clubkas

  • Subsidies¬† om te verduurzamen

  • Toekomstbestendige sportclub

Hockeyclub verduurzamen

Besparen op energie is voor iedere sportvereniging anders. Je kan de sportveldverlichting vervangen voor LED verlichting of zonnepanelen op het dak van het clubgebouw leggen.

Wij helpen je hockeyclub graag bij het verduurzamen. Voor iedere vereniging is dit namelijk anders. Een goede energiescan van de accommodatie is dan ook de basis waarmee je aan de slag kan. 

Image

4 tips om direct te besparen

  • Plaats waterbesparende douchekoppen in de kleedkamers. Hiermee bespaart je club al snel 25% op het totale waterverbruik bij het douchen.

  • Houd de warmte binnen door deurdrangers op de deuren te plaatsen. De deur valt hiermee vanzelf dicht, waardoor er meer warmte binnen blijft.

  • Voorkom tocht door tochtstrippen te plaatsen onderaan buitendeuren en deuren die naar niet-verwarmde ruimtes leiden. Hierdoor komt er geen koude lucht in het gebouw.

  • Hang bewegingssensoren op en sluit deze aan op de verlichting. Zo voorkom je dat lampen blijven branden in ruimtes waar niemand aanwezig is.

Subsidies om te verduurzamen

Jaarlijks stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen met energiebesparende maatregelen. Daarnaast hebben steeds meer provincies en gemeenten regelingen om verduurzaming te stimuleren. Dankzij deze subsidies wordt besparen op de energiekosten van jouw voetbalvereniging nog aantrekkelijker.

Image

Veelgestelde vragen over verduurzamen sportclubs

Verduurzamen soms verplicht

Afhankelijk van het energieverbruik, is een sportvereniging op basis van de Wet milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen toe te passen. In deze wet staat dat ondernemingen (waaronder sportverenigingen) met een bepaald energieverbruik een energiebesparingsplicht hebben. Dat betekent dat je verplicht bent om maatregelen te nemen die je binnen 5 jaar kan terugverdienen. Sinds 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Hierbij dien je bij het eLoket van het RVO door te geven welke energiebesparende maatregelen je hebt getroffen.

Image

Jouw sportclub verduurzamen

Het verduurzamen van jouw sportclub kan op verschillende manieren. Vanuit SportMatch bieden wij verschillende mogelijkheden om je hierbij te ondersteunen en te adviseren. Hoe kunnen wij jou helpen?