Image

Om ondernemingen en sportverenigingen te ondersteunen bij verduurzamen, heeft de overheid de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) ontwikkeld. Met deze subsidie kun je als onderneming of sportclub een energieadviseur inhuren voor persoonlijk energieadvies. Daarmee krijg je goed beeld van hoe je jouw locatie kunt verduurzamen. Daarnaast kun je begeleiding aanvragen bij het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen.

De SVM vergoedt 80% van de kosten voor het inhuren van een professioneel adviseur voor persoonlijk energieadvies voor jouw locatie. Het subsidiebedrag kan oplopen tot maximaal € 2.500,- per accommodatie.

Meer informatie over de SVM subsidie

SVM subsidie aanvragen

De SVM subsidie is beschikbaar vanaf 1 oktober 2021. Je kan de regeling aanvragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier vind je ook meer informatie over de inhoud van de subsidie.

Wil je graag hulp ontvangen bij het aanvragen van de SVM subsidie? De experts van onze partner PNO Consultants helpen je graag en zorgen dat je subsidie-succeskans zo groot mogelijk wordt.

Energie adviseur ENGIE noteert de verbeterpunten

Voor wie is de SVM subsidie?

De SVM regeling is een advies-subsidie, speciaal bedoeld voor bedrijven en sportverenigingen die niet aan de Wet milieubeheer hoeven te voldoen. Concreet betekent dit dat je een jaarlijks energieverbruik hebt van minder dan 50.000 kWh stroom en 25.000 m3 gas.

Naast het energieadvies bestaat dit traject uit begeleiding bij het verduurzamen. Dit betekent het inschakelen van een externe partij voor ondersteuning bij het vergelijken van offertes, het opstellen van een financieringsplan en het aanvragen van subsidies.

ENGIE kan jouw sportclub volledig begeleiden bij het verduurzamen, van energieadvies tot begeleiding bij de verduurzaming.

Jouw sportclub verduurzamen

Met de beschikbare subsidies wordt het verduurzamen van jouw sportvereniging nog aantrekkelijker. Vanuit SportMatch bieden wij verschillende mogelijkheden om je te ondersteunen bij verduurzamen. Hoe kunnen wij jou helpen?

Begeleidingstraject verduurzamen

Ontvang uitgebreid energieadvies, hulp bij subsidie aanvragen en ondersteuning bij het vergelijken van offertes. Dankzij een landelijke ondersteuningsregeling is dit traject t.w.v. € 2.000,- voor sportverenigingen helemaal gratis.