monteur werkt aan installatie

MeerJaren Onderhouds Begroting

Meer dan een kostenprognose dankzij Sustainable Asset Management

Als het gaat om uw installaties, wilt u de juiste afwegingen kunnen maken. Wat is het beste moment om te vervangen? Welke kosten zijn noodzakelijk om uw installaties de komende jaren op het gewenste conditieniveau te houden? Hier krijgt u inzicht in met ons MJOB-overzicht. 

Maar we kunnen en bieden meer: inzicht in risico’s, onderbouwing van de noodzaak voor investeringen en het bepalen van de juiste prioriteit. Dit leidt tot minder storingen, minder comfortklachten en geen vervelende verrassingen. In het adviesrapport lichten we deze aspecten toe, zo kunt u uw keuzes onderbouwen en biedt het u kansen voor de verduurzaming van uw installaties. Alle informatie duidelijk gestructureerd, op één plek.   

bruggenbouwers

Wat is MJOB?

MJOB staat voor MeerJarenOnderhoudsBegroting en is een instrument wat inzicht  geeft in noodzakelijke investeringen op de lange termijn. MJOB staat ook wel bekend onder de volgende synoniemen: MJOP, LTM, LTVP, LTOP.

In de MJOB wordt gekeken naar de staat van de installaties en gekeken wanneer die toe zijn aan vervanging. Hierin kijken wij niet alleen naar technische levensduur, maar houden ook rekening met organisatie belangen. Denk hierbij aan huisvestingsplannen, verduurzamen of uitbreiding. 

De voordelen van een MJOB

Afhankelijk van uw situatie kan de MJOB u verschillende voordelen bieden. Daarbij moet u denken aan de volgende vraagstukken:

 1. Hoe kan ik de komende jaren mijn installaties verduurzamen (bv. reductie van CO2 uitstoot)?
 2. Wat is de juiste balans tussen kosten, prestaties en risico's?
 3. Hoe overtuig ik mijn stakeholders om geld uit te geven voor vervanging van de installaties?
 4. Hoe kan ik de kosten voor onderhoud voorspelbaar maken?

De opbouw van een MJOB

 1. 1

  Klantwens

  Inventarisatie van de doelstellingen van de klant

 2. 2

  MJOB voorstel

  Op basis beschikbare assetlijst stelt EQUANS een MJOB en een advies op

 3. 3

  Prioriteiten bepalen

  MJOB presenteren en gezamenlijk prioriteiten bepalen

 4. 4

  Uitvoeren

  Activiteiten van plan tot uitvoering brengen

 5. 5

  Actualiseren

  Assetlijst en MJOB updaten

Meer weten?

De inzet van een MJOB is voor elke organisatie uniek. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak om meer te weten te komen over MJOB