BIM header OvH

Building Information Model

Haal met BIM het maximale uit de digitalisering

De data in en om uw bouwwerk zijn goud waard. Door die data gestructureerd in te zetten, kunt u vele malen efficiënter bouwen en beheren. Maar hoe pakt u dat aan? Waar begint u? Wat hebt u nodig? Welke gevolgen heeft de digitalisering voor uw processen? En hoe kunt u alle veranderingen zorgvuldig in uw organisatie inbedden?

EQUANS is koploper in de digitalisering van de bouwsector en kan u helpen om antwoord te krijgen op al deze vragen. Om u vervolgens van A tot Z te begeleiden in het maximaliseren van de mogelijkheden.

Wilt u direct in contact komen?

BIM transformeert

BIM is het digitaliseringsrecept voor de bouwsector. De basis is een model waarin in feite het complete bouwwerk is gedigitaliseerd: het heel ontwerp en alle assets daarin. Zo is een bouwwerk eigenlijk al 'af', voordat de eerste paal wordt geslagen. Na oplevering helpt het model vervolgens om het beheer van het bouwwerk te optimaliseren.

Bekijk hier onze infographic over BIM
Engie_BIM_infographic

Breng je gebouw digitaal tot leven met BIM

Het verbeterpotentieel van BIM is enorm – niet voor niets worden steeds meer bouwprojecten uitgevoerd volgens een BIM-aanpak:

  • Volledig digitaal ontwerpen

  • Bestaande bouwwerken digitaliseren

  • Het bouwwerk beleven en beoordelen voordat het gemaakt is

  • Sneller bouwen volgens ontwerp

  • Centraal verrijken en beheren van assetinformatie voor de hele levenscyclus

  • Data samenvoegen en analyseren om verbeteringen door te voeren

  • Real-time inzicht en transparantie voor alle partijen

  • Informatie overal digitaal beschikbaar

Het potentieel is er - samen halen we het eruit!

Niet alleen het bouwwerk zelf heeft baat bij een BIM-aanpak. Ook voor een volgend project, waarvoor dezelfde kennis opnieuw kan worden ingezet, levert digitalisering grote voordelen op. En door data van diverse bouwwerken te bundelen in gebiedsontwikkeling, kunt u zelfs nóg meer efficiencywinst boeken. Ontdek het in deze video.

Een optimaal functionerend BIM ecosysteem creëren
Om u te helpen om het maximale uit de digitalisering te halen, staat EQUANS u bij met BIM-advies om vanuit beheerde of onbeheerde asset informatie naar een optimaal functionerend BIM ecosysteem te komen. Om sneller vertrouwd te raken met de finesses en voordelen van BIM, raden we aan om met een overzichtelijk pilotproject te beginnen. U kunt dan in korte tijd kennismaken met de ins en outs van digitalisering met BIM – op een concreet project!

Wilt u inzicht hebben in hoe u BIM kunt toepassen voor uw bouwwerk? Bekijk dan onze infographic waarin we het BIM proces in 10 stappen hebben gevisualiseerd. 

Ook voor u aan de slag?
Benieuwd wat BIM voor u kan betekenen? Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan middels het contactformulier.

Wilt u direct in contact komen?

inrichting lee towers

Lee Towers

Door te werken met een driedimensionaal BIM-model (Building Information Management) kon EQUANS de doorlooptijd kort houden. Het 3D-model vormde na oplevering de basis voor het onderhoud aan de WKO-installatie, die in eigendom van EQUANS blijft.
Ontdek meer over dit project