vanuit de cockpit

Het snel detecteren en reageren op digitale dreigingen leidt tot minder schade. Dat staat centraal in de technische aanpak van SDO Security Services. Wij helpen u met technische maatregelen om uw IT-omgeving zo waterdicht mogelijk te houden en inbraak door cybercriminelen te voorkomen. Hackers hebben vaak genoeg aan één zwakke plek in uw systemen, dus het is zaak vooraf datalekken te detecteren en aan te pakken. 

Security Operations Center 

Via een Security Operations Center (SOC) monitoren en testen wij continu de veiligheid van uw IT- of OT-omgeving. Alle informatie leidt tot inzicht in hoe veilig het netwerk, de systemen en de hard- en software functioneren. In de SOC verzamelen en scannen we onder meer log-informatie van relevante applicaties en apparaten in het netwerk, waarbij we onregelmatigheden identificeren.

Denk hierbij aan log-informatie van het Intrusion Detection System, firewalls, webapplicaties, Active Directory servers, antivirus-software tot industriële controlesystemen (ICS) met PLC's en Supervision Control and Data Acquisition (SCADA)-systemen. Samen met onze securityspecialisten richt u de SOC-dienstverlening in die past bij uw organisatie en met u meegroeit.

Denk daarbij aan hulpmiddelen zoals:

  • IT Security Information & Event Management (SIEM)
  • OT Security Information & Event Management (SIEM)
  • Incident Respons
  • Threat Intelligence
  • Managed Firewall

Vragen over de inrichting van een SOC?

Neem hier contact met ons op