datacenter kleur 1920 x 600

Datacenter Services

Smart Digital Operations

Overheden, universiteiten, zorginstellingen en het bedrijfsleven digitaliseren sneller dan gedacht. Zo heeft het coronavirus een enorme boost gegeven aan online dienstverlening, cloudtoepassingen en thuiswerken. Deze digitale transformatie en de bijbehorende datagroei vragen om een betrouwbare, schaalbare en beschikbare IT-infrastructuur én om robuuste, veilige en duurzame datatacenters.

Datacenters zijn een onmisbaar fundament voor het faciliteren van de digitale economie en samenleving. EQUANS beschikt over eigen TIER III datacenters met snelle en beveiligde connectiviteit én een zeer hoge beschikbaarheid van 99,982%. De datacenters voldoen aan strenge milieu- en veiligheidseisen. De datacenters zijn energiezuinig door het gebruik van state-of-the-art installaties voor koeling en energie. Met onze schaalbare housingfaciliteiten in de vorm van racks in Shared Suites en Private Suites, aangevuld met onze dienstverlening voor uw virtuele datacenter, zijn uw bedrijfskritische data en apparatuur 24/7 in goede handen.


Uw zekerheden:

  • Zeer hoge beschikbaarheid van 99,982%.
  • 24/7 beveiliging en bewaking.
  • Optimale geconditioneerde ruimtes qua koeling en energie.
  • Duurzaam door groene energie en energiezuinige koelinstallaties.
  • Ruimte voor digitale groei en snelle schaalbaarheid.
  • Servicedesk 24/7 beschikbaar.

Meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op of lees verder.

Neem hier vrijblijvend contact met ons op

Kracht van EQUANS

Uitval van uw IT-systemen door welke oorzaak dan ook leidt tot productie- en inkomensverlies en in onze datacenters zijn uw systemen en data veilig en continu beschikbaar. De engineers én energiedeskundigen van EQUANS hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen, bouwen, installeren en renoveren van datacenters. Die expertise hebben zij ook ingezet bij de bouw van onze eigen TIER III datacenters. Alle technische, veiligheids- en milieueisen zijn doorvertaald naar betrouwbare, efficiënte en energiezuinige installaties voor koelen en energie. Alle ruimtes zijn optimaal geconditioneerd én fysiek en elektronisch beveiligd. Onze gecertificeerde datacenters EQUANS Datacenter Maastricht-Airport en Landgraaf voldoen aan de TIER III classificatie.

Housing op maat

EQUANS kan alle connectiviteit volledig voor u verzorgen. De opties voor het huren van geconditioneerde serverruimte in onze datacenters zijn: 
Neem hier vrijblijvend contact met ons op

Datacenter Services

Private Suite

Een eigen ruimte met dichte wanden en eigen toegangsdeur. Afhankelijk van de grootte van de suite reserveren wij een maximaal vermogen. Ondersteuning bij de lay-out van uw suite (racks en corridor) voor optimale energie en efficiënte koeling. Twee spanning sloffen per rack is verplicht. Portal based besturings- en bewakingssysteem geeft u inzicht in onder meer camerabeelden, energieverbruik, luchtvochtigheid en temperatuur.

Datacenter Services

Racks in Shared Suite

Huur van een of meerdere 42U standaard server racks met eigen slot. Elk rack is voorzien van 2 spanning sloffen voor maximaal 6kW. Het rack bevindt zich op een gedeelde datavloer.

Datacenter Services

Eigen virtueel datacenter

Steeds meer klanten concentreren zich op hun core business en outsourcen de hardware in het datacenter aan EQUANS, waarmee ze een virtueel datacenter creëren. Wij ontzorgen u en garanderen dat uw IT-apparatuur in topconditie blijft. Onze dienstverlening bestaat onder meer uit: Inbouwen of uitbouwen apparatuur, patching van UTP- en glasvezelkabels, verwisselen harde schijven en resetten apparatuur.

  • Betrouwbaar

  • Snel

  • Veilig

Uw IT outsourcen? Wij helpen u graag!

Naast deze housingfaciliteiten bieden wij u in ons datacenter ook aanvullende dienstverlening voor uw IT-infrastructuur. Onze ervaren IT'ers kunnen u helpen met het inrichten van:

Zo werkt EQUANS Datacenter voor u

Datacenter 1920 x 900