datacenter kleur 1920 x 600

Datacenter Services

Smart Digital Operations

Overheden, universiteiten, zorginstellingen en het bedrijfsleven digitaliseren sneller dan gedacht. Zo heeft het coronavirus een enorme boost gegeven aan online dienstverlening, cloudtoepassingen en thuiswerken. Deze digitale transformatie en de bijbehorende datagroei vragen om een betrouwbare, schaalbare en beschikbare IT-infrastructuur én om robuuste, veilige en duurzame datatacenters.

Datacenters zijn een onmisbaar fundament voor het faciliteren van de digitale economie en samenleving. ENGIE beschikt over eigen TIER III datacenters met snelle en beveiligde connectiviteit én een zeer hoge beschikbaarheid van 99,982%. De datacenters voldoen aan strenge milieu- en veiligheidseisen. De datacenters zijn energiezuinig door het gebruik van state-of-the-art installaties voor koeling en energie. Met onze schaalbare housingfaciliteiten in de vorm van racks in Shared Suites en Private Suites, aangevuld met onze dienstverlening voor uw virtuele datacenter, zijn uw bedrijfskritische data en apparatuur 24/7 in goede handen.


Uw zekerheden:

  • Zeer hoge beschikbaarheid van 99,982%.
  • 24/7 beveiliging en bewaking.
  • Optimale geconditioneerde ruimtes qua koeling en energie.
  • Duurzaam door groene energie en energiezuinige koelinstallaties.
  • Ruimte voor digitale groei en snelle schaalbaarheid.
  • Servicedesk 24/7 beschikbaar.

Meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op of lees verder.

Neem hier vrijblijvend contact met ons op

Kracht van ENGIE

Uitval van uw IT-systemen door welke oorzaak dan ook leidt tot productie- en inkomensverlies en in onze datacenters zijn uw systemen en data veilig en continu beschikbaar. De engineers én energiedeskundigen van ENGIE hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen, bouwen, installeren en renoveren van datacenters. Die expertise hebben zij ook ingezet bij de bouw van onze eigen TIER III datacenters. Alle technische, veiligheids- en milieueisen zijn doorvertaald naar betrouwbare, efficiënte en energiezuinige installaties voor koelen en energie. Alle ruimtes zijn optimaal geconditioneerd én fysiek en elektronisch beveiligd. Onze gecertificeerde datacenters ENGIE Datacenter Maastricht-Airport en Landgraaf voldoen aan de TIER III classificatie.

  • Betrouwbaar

  • Snel

  • Veilig

Uw IT outsourcen? Wij helpen u graag!

Naast deze housingfaciliteiten bieden wij u in ons datacenter ook aanvullende dienstverlening voor uw IT-infrastructuur. Onze ervaren IT'ers kunnen u helpen met het inrichten van:

Zo werkt ENGIE Datacenter voor u

Datacenter 1920 x 900