inspectie monteur

In verband met de veiligheid en het milieuaspect moet een stookinstallatie periodiek worden gekeurd. Dit is een wettelijke eis die in het Activiteitenbesluit is opgenomen. Omdat de overheid de inspectie niet zelf uitvoert, maar hiervoor naar inspectiebedrijven verwijst, is een kwaliteitsstandaard vastgelegd: de SCIOS certificatieregeling voor inspectie en onderhoud aan stookinstallaties.

EQUANS is gespecialiseerd in het uitvoeren van inspecties aan stookinstallaties. Voldoet uw stookinstallatie en brandstoftoevoerleidingen aan de vastgestelde emissie eisen? 

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan

Ontdek de verschillende scopes binnen SCIOS

Installatie controleren?

Wat de aangescherpte emissie-eisen betekenen voor uw stookinstallatie, hangt af van het type en de leeftijd van de installatie. Voor veel bestaande stookinstallaties blijven de consequenties van de nieuwe eisen beperkt tot het tijdig uitvoeren van een nieuwe emissiemeting om aan te tonen dat aan de emissie-eis wordt voldaan. Maar er zijn ook stookinstallaties waar maatregelen nodig zijn, zoals aanpassingen aan de branders of aan het motormanagementsysteem. In uitzonderingssituaties moet de stookinstallatie zelfs worden vervangen of moet er een rookgasreiniging worden geïnstalleerd. De consequenties van de nieuwe emissie-eisen zijn afhankelijk van het type en de leeftijd van de stookinstallatie.

Neem contact op met één van onze experts
Slimme meter ENGIE dongle