inspectie monteur
Inspecteren & Valideren

NEN 3140 inspectie

Bent u ook verplicht een NEN 3140 keuring te laten uitvoeren?

Verzekeraars vergoeden schade niet of maar gedeeltelijk, als u niet kunt aantonen dat de inspectie NEN 3140 gewaarborgd is.

Als werkgever wilt u de veiligheid van uw elektrische installaties waarborgen en zorgen voor een veilige werkomgeving. De inspectie NEN 3140 helpt u daarbij om uw elektrische installaties in de juiste staat te houden en eventuele incidenten, zoals brandgevaar te voorkomen. Deze inspectie geeft u inzicht in risico’s.

Bent u ook verplicht een NEN 3140 keuring te laten uitvoeren? 

Vraag hier vrijblijvend een offerte op
Jurgen Audenaerd als Hoofd_monteur

NEN 3140 keuring?

Elektrische installaties in woningen en bedrijfspanden dienen te voldoen aan de norm NEN 3140. Deze NEN 3140 inspectie is een periodieke inspectie aan uw bestaande elektrische installatie. Tijdens deze inspectie toetsen wij uw elektrische installatie op diverse aspecten gericht op een veilige bedrijfsvoering. Tevens moet elke beheerder van een elektrotechnische installatie aan een veiligheidsbeleid voldoen. Deze norm schrijft werknemers voor instructies te volgen op het beleidsgebied van de NEN 3140 cursus. Met de NEN 3140 keuring:

  • Toont u aan dat een veilige werkomgeving voor u prioriteit heeft.
  • Voldoet u als werkgever aan de Arbowetgeving.
  • Minimaliseert u het risico op incidenten en boetes.

Waarom zou u een NEN3140 keuring uitvoeren?

Het periodiek uitvoeren van een NEN 3140 keuring kent meerdere voordelen voor u als werkgever en/of installatie eigenaar:

  • Het voorkomen van mogelijke (vervolg)schade door installatiefouten die tijdens de inspectie van de NEN 3140 keuring worden geconstateerd.
  • De NEN 3140 kan privaatrechtelijk verplicht worden door een verzekeraar of contractuele verplichting.
  • Situaties met acuut gevaar voor de veiligheid worden direct gemeld bij de opdrachtgever via een afwijkingsformulier.
  • Na afloop van de inspectie worden alle afwijkingen overzichtelijk beschreven In het inspectierapport.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
  • Gecertificeerd

  • Ervaren inspecteurs

  • Overzichtelijke rapportages

Meer over NEN3140

Is de NEN 3140 ook voor u verplicht?

Onze collega's staan voor u klaar om deze inspectie uit te voeren. Benieuwd naar de kosten voor een inspectie? Vraag via onderstaand button een vrijblijvend een offerte op. We streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren.

Vraag vrijblijvend een offerte op

NEN 3140 cursus

Bekwaam personeel is onmisbaar voor het veilig werken aan of in nabijheid van een laagspanningsinstallatie. De norm NEN 3140 vereist dat personeel dat met laagspanningsinstallaties werkt periodiek over  de veiligheid wordt geïnstrueerd. U kunt bij ons terecht voor de instructie van uw medewerkers in onze NEN 3140 cursus.

Lees meer over een NEN3140 cursus