Image
Samen werken aan een duurzaam bereikbaar Nederland

Veiligere bruggen dankzij innovatieve oplossing

Slimme Brug Assistent

Nederland kent honderden beweegbare bruggen die in enige vorm op afstand worden bediend. Met de ‘Slimme Brug Assistent’ worden beweegbare bruggen nauwlettend gemonitord, waarbij de combinatie van slimme sensoren en kunstmatige intelligentie de brugbedienaar een extra paar ogen biedt. Onverwachte afwijkingen worden direct gesignaleerd waardoor de bedienaar kan ingrijpen. Het resultaat? Een veilige brugomgeving, een betere doorstroming van het verkeer én minder belasting voor de brugbedienaar.

Het bedienproces: belangrijk en complex 

Steeds vaker worden bruggen bestuurd vanuit verkeerscentrales, dit maakt het bedienproces belangrijker en complexer. De brugbedienaar is altijd alert maar in sommige omstandigheden kunnen situaties ontstaan waardoor hij vanuit de centrale onvoldoende zicht kan hebben op de situatie. Denk aan zichtbeperkende omstandigheden zoals zware regen, dichte mist, een laagstaande zon of duisternis of een onverwachte gebeurtenis. De sensoren van de Slimme Brug Assistent ondersteunen de brugbedienaar in deze situaties. Bij een onverwachte afwijking ontvangt de brugbedienaar direct een melding zodat hij kan anticiperen op de gebeurtenis.

Oplossing in beeld

De implementatie van onze oplossing kent een korte doorlooptijd en aanpassingen aan de bestaande brugsystemen zijn niet nodig. Benieuwd hoe het werkt? In deze animatie laten we zien hoe de Slimme Brug Assistent de brugbedienaar ondersteunt en bijdraagt aan een veilige omgeving.

Bekijk hier de animatie
Image

De voordelen

  • Hogere veiligheid op en rondom de brug

  • Voorkomt potentiële ongevallen met persoonlijk letsel of materiele schade

  • Minder belasting voor de brugbedienaar

  • Zorgt voor een betere bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer

  • Werkt in alle weersomstandigheden, zowel dag als nacht

  • Aanpassingen aan bestaande brugsystemen zijn niet nodig

  • Implementatie kent een korte doorlooptijd

  • Kan op verschillende typen sensoren toegepast worden

Image

Onze oplossing

Met de Slimme Brug Assistent dragen we bij aan meer verkeersveiligheid en een betere doorstroming op en rond de bruggen van Nederland. Een mooie aanvullende ondersteuning die bijdraagt aan het voorkomen van potentiële ongevallen en zorgt voor minder belasting bij brugbedienaars. 

Meer weten? Neem contact met ons op!