healthcare digitalisering in de zorg

Smart Hospital

Het digitale ziekenhuis, hoe ziet dat eruit?

De zorg verandert continue. Meer en meer ontstaat er de verbinding tussen de zorg in het ziekenhuis en de zorg in de thuisomgeving. Steeds sneller worden patiënten naar huis gestuurd en neemt de druk op de thuissituatie toe en de controle vanuit het ziekenhuis af. 

Naast de veranderde zorg komt er steeds complexere apparatuur het ziekenhuis binnen en wordt de alarmmoeheid van de medewerkers in de zorg steeds erger. Het wordt steeds belangrijker om de techniek en het zorgproces op de juiste manier met elkaar te verbinden.

 

Voor Automation is het optimaliseren van de primaire zorg het uitgangspunt. Zet de technieken zo in dat ze ondersteunend zijn aan het zorgproces, waarbij we het optimale uit de techniek en het gebouw willen halen met focus op veilige zorg en duurzaamheid. Ontdek meer over de dienstverlening op deze pagina of kom in contact.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Projecten

Een greep uit onze projecten.
ok wilhelmina

Ziekenhuis

Radboud UMC

Voor het Radboud ziekenhuis hebben we een nieuw gebouw gerealiseerd, waarin o.a. 25.000 datapunten en 250 controllers zijn geïnstalleerd. Hiermee is het ziekenhuis futureproof en zet het stappen om 'Smart' te worden.

ok wilhelmina

Ziekenhuis

Ziekenhuis OLVG

Realisatie Building Management System ten behoeve van de klimaatsystemen, toegangscontrole en camerasystemen.

amphia ziekenhuis

Spaarne ziekenhuis

Gefaseerd migreren, met minimale “off” tijd, van bestaand Building Management systeem naar nieuw BMS platform met benadering vanuit de cloud. 

Onze oplossingen

Het platform IQ messenger

Steeds meer apparaten in ziekenhuizen hebben alarmeringsmogelijkheden en staan in verbinding met andere systemen. De kunst is om de meldingen waardevol te laten zijn voor het primaire proces. Voor veel zorginstellingen is dit nog een uitdaging. Vanuit ENGIE hebben we ervaring met het platform IQ Messenger dat de gebruiker in staat stelt om de techniek ondergeschikt te maken aan het primaire proces.

Risicobeheerstool van Mendix

De risicobeheerstool biedt alle betrokkenen een snelle en uniforme manier om de organisatie voor risicobeheersing te beheren. Dit kan voor ad-hoc werkzaamheden, kleine klussen en projecten. 

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van ENGIE of in contact komen?