Image
Automation

Smart Building

Automatiseringsoplossingen voor het gebouw van de toekomst. Slim samenwerken, faciliteren en beheren.

Een smart building is gericht op inzicht, comfort, (gebruiks)gemak.

Een slim gebouw is een gebouw dat connect met de primaire processen van de klant. Het slimme gebouw faciliteert, anticipeert en genereert een ideale werkplek voor de gebruiker van het pand. De uitdaging van de huidige techniek is niet of het technisch mogelijk is, maar hoe er zoveel mogelijke toegevoegde waarde gecreëerd wordt uit deze nieuwe technieken.

Hierbij is de techniek altijd ondersteunend aan het primaire proces van onze klant. Onze focus ligt hierbij op inzicht, comfort en (gebruiks)gemak. Ontdek op deze pagina de mogelijkheden, onze projecten én kom vrijblijvend in contact.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Gebouw van de toekomst

Stel u voor: u komt aanrijden bij de slagboom en op basis van uw kenteken krijgt u de route naar de gereserveerde parkeerplek te horen. Vervolgens loopt u het gebouw binnen en ontvangt u de route naar de vergaderzaal. Uw collega krijgt een melding op zijn smartphone dat u in de vergaderzaal zit te wachten. Vanaf uw smartphone beheert u de zonwering in de vergaderzaal.

De beheerder heeft realtime inzicht in de bezetting van het gebouw en kan de drukte voorspellen. Hierop kan hij de schoonmaakroute afstemmen. Ook is er voorspellend beheer voor onderhoud mogelijk. Hierdoor wordt er tijdig onderhoud gepleegd en ondervinden gebruikers hier zo min mogelijk hinder van. 

voorzijde BIC gebouw

Onze oplossingen

Een aantal van onze oplossingen uitgelicht. 

Workplace management

Deze oplossing stelt de gebruiker van het gebouw in staat om een lege vergaderruimte te vinden, een vrije werkplek of een collega die ergens in het gebouw zit terug te vinden.

Smartroom solution

Smartroom solution stelt de opdrachtgever in staat om inzicht te krijgen welke ruimtes worden gebruikt en welke niet. Dit stelt bijvoorbeeld de schoonmaker in staat om alleen die ruimtes schoon te maken die gebruikt worden.

Performance monitoring

Deze oplossing stelt de eigenaar van het gebouw in staat om de bestaande assets beter in te zetten om onder andere energieprestaties te verbeteren en duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

De toekomst van zakelijk ontmoeten _ Duurzame gebouwen

Onze aanpak

Ongeacht de grootte van het gebouw, het doel of de toepassing: Met ons uitgebreide portfolio van automatiserings- en besturingssystemen voor gebouwen kunnen we een automatiserings- en besturingsoplossing perfect afstemmen op de individuele behoeften van elk project. Openheid en flexibiliteit zijn het uitgangspunt voor al onze systemen.

Zo maken open communicatieprotocollen een eenvoudige integratie met andere systemen mogelijk en de mogelijkheid om later te moderniseren. Het combineren van elektrische en HVAC-systemen in een uitgebreide, multidisciplinaire aanpak en het ontwerpen voor betrouwbaarheid - dit is hoe perfecte plaatsen werkelijkheid worden.

Onze projecten

Ontdek hoe we eerder al bij opdrachtgevers en in ons eigen pand Smart Building oplossingen hebben toegepast.

Smart Bunnik

Het hoofdkantoor in Bunnik was toe aan facelift aan de binnenzijde. In het pand hebben we onderzoek gekoppeld aan wijzigingen. Onder andere hebben we experimenten gedaan met comfort, asset performance en energie efficiëntie.

Plan van aanpak

 1. 1

  Klantgesprek

  Het realiseren van een slim gebouw begint altijd bij het in kaart brengen van de wensen en behoeften afsluitend met een nulmeting.

 2. 2

  Netwerk-infrastructuur

  Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een Smart Building, hier van kan EQUANS van A tot Z de uitvoering verzorgen.

 3. 3

  Dataontsluiting en -duiding

  Het eenduidig maken, integreren en het ontsluiten van data naar een veilige Cloud omgeving.

 4. 4

  Platform

  Kennis en ervaring met diverse platforms en een eigen smart building platform in gebruik, met integratiemogelijkheden voor o.a. Planon.

 5. 5

  Optimalisatie

  Na realisatie begint de optimalisatie. EQUANS kan ook een helder advies bieden aan de hand van data analyses.

Meer weten?

Onze productexpert Jan Huisman kan u inzicht geven in de mogelijkheden om van uw gebouw een smart building te maken. Neem vrijblijvend contact op met hem via jan.huisman2@engie.com of via +316 300 38 663.

Kom vrijblijvend in contact
smart building