Marco inspecteert leiding

Apparatenbouw en prefabricage

Experts in lastechniek en metaalbewerking voor industriële toepassingen

Van nikkel tot titanium

Binnen EQUANS beschikken we over de kwalificaties en certificeringen om met een breed scala aan metaalsoorten te werken.  Voor industriële klanten maken wij diverse industriële procesequipment vanuit onze shops in Nederland. 

Een oplossingsgerichte mentaliteit, deskundigheid en maatwerk staan garant voor een uniek apparaat dat direct ingezet kan worden in uw productieproces. Deze eigenschappen komen ook goed van pas bij het repareren en onderhouden van uw equipment op locatie. EQUANS heeft ruim 50 jaar ervaring in het ontwerpen, fabriceren, installeren en onderhouden van industriële apparaten, skidbouw en leidingsystemen in de industrie.

Onze ervaring

Voor een breed scala aan opdrachtgevers hebben wij in de afgelopen jaren ervaring op gedaan.  Hieronder een greep uit onze projecten.
grote kolom voor dow

Chemische industrie

40.000 kilo zware en 23 meter lange kolom voor Dow Chemical

Image

Chemische industrie

Gigantische stoomcondensor voor BioMCN 

heatexchangers voor Twence

Afvalverwerking

Warmtewisselaar voor afvalverwerker Twence

koeler voor chemcom

Chemische industrie

Koeler voor ChemCom

  • Exotische materialen

  • Tailormade equipment

  • Gecertificeerd en gekwalificeerd

Producten en diensten

Voor een breed scala aan opdrachtgevers hebben wij in de afgelopen jaren ervaring op gedaan. Wij ontwerpen en fabriceren vanuit de eigen productielocaties onder meer specialistische drukvaten, zoals separators, tanken, kolommen, warmtewisselaars, reactoren en proces skids. Hetgeen wat wij bouwen beperkt zich niet tot deze opsomming, heeft u een specifieke wens dan kunt u ook bij ons terecht.
Contact over de mogelijkheden?

Apparatenbouw

Drukvaten

Apparatenbouw

Warmtewisselaar

Apparatenbouw

Skid- en modulebouw

Prefabricage

Prefabricage

Apparatenbouw

Specials

warmtewisselaar BioMCN

Gekwalificeerd en gecertificeerd 

Voor het ontwerp en de bouw van industriële proces equipment gelden strenge eisen. Wij zijn PED, ISO 9001, ISO 14001, TUV, VCA**, VCA-P en TUV HP 0 gecertificeerd. Onze gekwalificeerde lassers en lasmethode kwalificaties worden geborgd naar EN, ASME en PD5500. Verder hebben wij ruime ervaring in ontwerpcodes, zoals EN-13445, RToD, ASME VIII div. 1, AD-2000 en PD-5500. Zo bent u altijd verzekerd van een werkende en gecertificeerde installatie in uw proces.

Onze shops

In Nederland bezitten wij meerdere shops van waaruit wij onze klanten bedienen. Deze shops hebben ieder hun eigen kwaliteiten en specificaties. Hieronder een overzicht van onze shops in Nederland en een manier om in contact te komen.

Apparatenbouw en Prefabshop

Nieuwe Pekela

Van drukvat tot warmtewisselaar, in Pekela maken we het! Onze ervaren mensen werken al ruim 50 jaar voor industriële klanten.

Prefabricageshop

Moerdijk

Zonder onderdelen geen montage. De Centrale Prefabricage van EQUANS fabriceert deze losse onderdelen, waarbij de specialisatie ligt op het gebied van piping en marktspecifieke producten. 

Prefabricageshop

Zaandam

Onze prefabricageshop in Zaandam fabriceert voor een breed scala aan klanten.