schepen met containers in haven

Op- en overslag

Markt

Een passende oplossing voor elk vraagstuk in de op- en overslag
Bent u op zoek naar een partner voor onderhoud van uw tankterminals, capaciteitsuitbreiding of nieuwbouw of renovatie? EQUANS heeft specialisten in huis die u kunnen ondersteunen op ieder gebied. Vanuit onze jarenlange ervaring denken wij graag met u mee over uw vraagstuk. 


Wilt u direct contact om de mogelijkheden te bespreken? 

Contact opnemen met een vestiging bij u in de buurt?

Totaaloplossingen

EQUANS streeft naar een langdurige relatie met haar klanten en een integrale project aanpak vanaf initiatie tot aan de realisatie. Wij passen onze expertise en capaciteit snel en flexibel toe in engineering (Front-end Engineering Design), mechanische, elektrotechnische en instrumentatiewerkzaamheden en projectmanagement. Bijvoorbeeld de installatie van skids en tie-ins, maar ook modificaties en onderhoudstrajecten. Dit omvat scoping, 3D scanning, engineering, fabricage, coördinatie en/of contracting van onderaannemers.

Engineering
Professionele ondersteuning bij elke ontwerpopdracht op het gebied van proces engineering, piping & mechanical, elektro & instrumentatie en automatisering. Uw project is bij ons in goede handen. Of het nu concept-, basisontwerp of detailengineering betreft.  Lees hier meer over aanpak.

Projectondersteuning/ maintenance
Bij EQUANS vinden we het belangrijk om een lange termijn relatie op te bouwen met onze opdrachtgevers. De continuïteit van uw productieproces staat altijd voorop. Om uitval te minimaliseren bieden wij servicediensten aan. 

Prefabricage
We beschikken over ruime werkplaatsen met een forse productiecapaciteit voor zowel productie als prefabricage. Dankzij onze kennis en jarenlange praktijkervaring met het ontwerpen, bouwen en installeren van zowel installaties als onderdelen garanderen wij u de hoogste kwaliteit. Ontdek hier meer over onze dienstverlening voor prefabricage en apparatenbouw.


Onze dienstverlening

Op- en overslag]

Onderhouden van tanks

Voor maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid is goed onderhoud cruciaal. Met predictive maitenance zijn onze specialisten door metingen en analyses in staat een gedegen onderhoudsplan op te stellen, waarmee storingen en/of falen van installaties wordt voorkomen.

Op- en overslag

Nieuwbouw  en renovatie van tanks

EQUANS realiseert uw project met aandacht voor kwaliteit, veiligheid en wettelijke kaders. Turnaround, nieuwbouw of renovatie, wij denken graag met u mee en gaan samen het project aan.

Op- en overslag

Overlaadstations

Wij denken graag met u mee over het juiste ontwerp, uitvoering en kwaliteit voor overlaadstations van droge of natte bulkgoederen.

Onze referenties

Ontdek meer
Eugene Leentjens van Rubis

Rubis Terminal

Eugene Leentjes
“Een flinke uitdaging, maar naar tevredenheid opgeleverd”, volgens project manager Eugene Leentjens van Rubis Terminal. “In één jaar hebben we dit project in uitdagende omstandigheden weten te realiseren”.
Ontdek meer
euro tank terminal

Euro Tank Terminal

Automatisering
EQUANS Industrial Automation heeft de automatisering van de volledige terminal voor haar rekening genomen. Voor de besturing van o.a. de pompen en kleppen heeft EQUANS een Siemens PCS7 DCS toegepast, gecombineerd met een Pilz safety PLC voor realisatie van de noodzakelijke veiligheden.
Ontdek meer