Isala ziekenhuis Meppel
Kennissessie

De techniek achter het eerste all-electric ziekenhuis

Krijg inzicht in de keuze voor een duurzaam gebouw, de benodigde technologie en comfort voor de gebruiker van dit nieuwe ziekenhuis in Meppel.

Terugkijken?

Online kennissessie Isala 

Op dit moment wordt in Meppel het eerste all-electric ziekenhuis van Nederland gebouwd. Een mooi en actueel voorbeeld van verduurzaming in de zorg. Maar hoe komt dit tot stand? Om een gasloos ziekenhuis te realiseren is er technisch en organisatorisch veel nodig.

Tijdens de online kennissessie op 23 september werd door Isala de keuze voor het duurzame ontwerp uitgelegd en kregen deelnemers inzicht in de benodigde techniek om de CO2 footprint van het ziekenhuis te verlagen. Ook is er ingegaan op het belang van comfort voor de eindgebruiker. 

Kortom, een uniek kijkje achter de ‘technische’ schermen van de realisatie van Isala Meppel. 

Kijk hier de uitzending terug

De sprekers

Het programma van 23 september bestond uit drie onderdelen. Ontdek hieronder onze sprekers en de inhoud van hun presentatie.

Visie van Isala door Alex van Reeuwijk

“Bij de realisatie van het nieuwe ziekenhuis stond ‘Total Cost of Ownership’ voorop.” Tijdens de sessie legt hij uit hoe Isala is gekomen tot de keuze voor een all-electric ziekenhuis.

Technisch concept door Aaldert Bodde

Een compleet gasloos ziekenhuis vraagt om een een slim en uniek technisch concept. Aaldert Bodde, energieconsultant van EQUANS, neemt u mee in technologische toepassingen die nodig zijn voor het behalen van de duurzame doelstellingen van het ziekenhuis.

Comfort voor de gebruiker door Mariska de Groot

Mariska vertelt over de uitdagingen bij de halvering van het aantal m2’s en de integratie van twee ziekenhuizen. Het maken van een toekomstvast ontwerp samen met gebruikers en het aanpassen van de werk- en zorgprocessen komen hierbij aan bod.

Veelgestelde vragen van deelnemers 

ENGIE werkt aan duurzame zorg

Benieuwd naar meer duurzame oplossingen?

Mogelijkheden op het gebied van techniek om te verduurzamen zijn zeer divers. Van oplossingen om energie te besparen, uw installaties efficiënter te maken tot het gebruiken van groene energie. Als technisch dienstverlener kan EQUANS op deze vlakken invulling geven aan wensen van onze partners: in de energietransitie, een gezondheids-bevorderende omgeving, efficiënt en innovatief gebouwbeheer en veilige en beschikbare zorg. 

Meer informatie