ENGIE Healthcare werkt aan de toekomstbestendigheid van uw ziekenhuis
Healthcare

Van zorginstelling naar healing environment

Hoe doet u dat?

EQUANS heeft kennis van alle technische toepassingen om van uw zorginstelling een healing environment te maken.

De gezondheid en het welzijn van patiënten en cliënten is voor zorginstellingen de kern van de totale bedrijfsvoering. Dit reikt verder dan de medische zorg die uw medewerkers elke dag weer met veel passie en plezier verlenen.

Ook de uitstraling van uw gebouw, aanwezige faciliteiten, het interieur en het binnenklimaat dragen positief bij aan het herstel van uw patiënten en cliënten. Wij noemen dat een gezond gebouw, oftewel ‘healing environment’. Onze specialisten hebben kennis van alle technische toepassingen die het comfort binnen uw zorginstelling vergroten.

Meer weten? Neem contact op met onze experts!

Wat is een healing environment?

Hoe kunt u uw gebouw zo ontwikkelen dat de omgeving bijdraagt aan de genezing en beleving van de gebruikers? Een gebouw waarin mensen graag werken en verblijven en dat interessant is voor bestuurders en vastgoedbeheerders? Met andere woorden, hoe creëert u een healing environment? EQUANS adviseert u over alle technische facetten die hierbij een rol spelen. Denk aan luchtverversing, medicinaal licht en veiligheidsmaatregelen. Maar ook aan zeer specialistische toepassingen als endoscopisch licht voor operatiekamers.

Wat is Healing environment? ENGIE Healthcare legt het uit

Hoe u met techniek een healing environment creëert

Wij kunnen u alle technische installaties leveren die u wenst. Maar onze experts doen meer. Wij denken mee in uw proces en kijken samen met u hoe wij kunnen bijdragen aan uw doelstellingen. Waar wilt u met uw organisatie naartoe? Hoe verhogen we bijvoorbeeld de patiënttevredenheid? En hoe creëren we een optimale werkomgeving voor medisch specialisten? De behoeften van uw cliënt, patiënt en zorgverlener staan ook voor ons altijd centraal. Heeft u bijvoorbeeld een voorkeur voor automatische zonwering, maar willen de ouderen in uw zorginstelling liever zelf het gordijn dichttrekken? Dan zorgen wij voor een systeem dat individueel ingesteld kan worden. Zo zijn er talloze kleinschalige én grootschalige technische mogelijkheden om een healing environment te creëren binnen uw instelling.

Ontdek al onze oplossingen voor de zorg

Voordelen van onze aanpak:

  • Cliënt en patiënt staat centraal: In al onze adviezen voor een healing environment gaan we uit van de wensen van de cliënt.

  • Meer human comfort: om de positieve beleving in een healing environment te stimuleren.

  • Imagoverbetering: met onze aanpak voor het creëren van een healing environment verbetert u het imago van uw zorginstelling.

  • Ruime ervaring: We baseren onze innovatieve oplossingen op jarenlange ervaring in de gezondheidszorg en andere branches.