ENGIE werkt aan duurzame zorg
Healthcare

Een duurzame toekomst voor uw zorgorganisatie

Duurzame zorg met EQUANS

Uw focus ligt bij het beter maken van patiënten. Dat wilt u in een zo gezond en veilig mogelijke omgeving kunnen doen. Binnen uw zorgorganisatie óf op afstand. Dat betekent dat het realiseren van duurzame zorg van de zorgomgeving een belangrijke uitdaging is. EQUANS helpt u daarbij!

Op naar een energieneutraal beleid

EQUANS streeft ernaar om de gezondheidszorg energieneutraal te maken. We focussen op de zorgsector en hebben al verschillende initiatieven uitgevoerd: In Breda bouwden we met trots aan duurzame gebouwen van het Amphia Ziekenhuis en in Nijmegen realiseren we een toekomstbesteding ziekenhuis. EQUANS deelt haar expertise op het gebied van energietransitie. We nemen deze zorg graag uit handen om samen met zorginstellingen de duurzaamheidsambitie waar te maken.  Wij ondersteunen u bij diverse duurzaamheidsdoelstellingen, zoals  de transitie naar een duurzame zorgsector of de transformatie voor zorgorganisatie naar Healing Environment

Bekijk onze oplossingen voor de zorg

Behaalde duurzaamheids-doelen: 

  • Amphia Ziekenhuis: 80% reductie CO2-uitstoot

  • Tergooi Ziekenhuis: een van de energiezuinigste ziekenhuizen in Nederland

  • Isala Ziekenhuis: eerste all-electric ziekenhuis van Nederland

  • Zuyderland Ziekenhuis: een energiebesparing van 44% en een CO2-reductie van 29%

  • Zorgorganisatie Lentis: een duurzaam mobiel datacentrum

  • Sante Partners (HQ) voldoet aan energielabel A

Eerste all-electric ziekenhuis

Met de nieuwbouw van het Isala Ziekenhuis in Meppel kunnen inwoners uit de wijde omgeving straks voor ziekenhuiszorg terecht in een van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Op dit moment bouwen we samen met partners Trebbe en Dura Vermeer aan dit eerste all-electric ziekenhuis van Nederland.

Meer informatie
ENGIE bouwt mee aan het eerste all-electric ziekenhuis in Nederland: Isala Ziekenhuis in Meppel