ENGIE Healthcare: samen de zorg beter maken
Healthcare

Het digitale ziekenhuis 

Hoe ziet dat eruit?

De gezondheidszorg staat voor een aantal grote uitdagingen, waaronder het garanderen van betrouwbare toegang tot hoogwaardige zorg en het reduceren van stijgende zorguitgaven. U weet als geen ander dat de ontwikkeling van digitale technologieën belangrijk is bij het aanpakken van deze uitdagingen.

Digitalisering in de zorg

EQUANS helpt uw ziekenhuis of zorgorganisatie bij het creëren van innovatieve oplossingen binnengebouwbeheer, datamanagement, integraliteit van gezondheidsdiensten en locatiebepaling. We bieden nieuwe IT-diensten aan om zorg beter te maken en patiënten en zorgprofessionals te allen tijde van betrouwbare informatie te voorzien over de processen binnen het ziekenhuis. Denk dan aan Sustainable Asset Management  (SAM) in de zorg. 

Naast het ontwikkelen, implementeren we elektrische informatie- en telecommunicatiesystemen en andere digitale oplossingen bij ziekenhuizen en zorginstellingen.

Ontdek onze oplossingen voor de zorg

Aandacht voor 'Green IT' 

EQUANS heeft op het terrein van Lentis een EQUANS Mobile Data Center (EMDC) gerealiseerd. "We wilden een aantal componenten van onze IT-infrastructuur niet meer dan driehonderd meter van elkaar hebben”, legt Wolfis uit. “Daarbij zochten we naar een IT-uitwijkoplossing die we in geval van een calamiteit op het terrein in Zuidlaren zo snel mogelijk operationeel konden hebben op onze locatie in de stad Groningen. Toen we nadachten over zo’n uitwijkmogelijkheid kwamen we dan ook op het idee van een mobiele oplossing.”

Lees meer over dit project
datacentre_Lentis