Image
Food & Beverage

Het voedselsysteem van de toekomst

Techniek in de voedingsmiddelenindustrie 

Hoe lost u als voedselproducent uw duurzaamheidsvraagstukken op? Op welke manier garandeert u procesefficiëntie in de toekomst? In welke mate speelt digitalisering een rol in uw bedrijfsvoering: nu én over twintig jaar? U bouwt als ketendeelnemer aan de toekomst van ons voedselsysteem. ENGIE denkt graag mee over de technologische veranderingen die daarmee gepaard gaan!

Voor ieder bedrijf is het duurzaamheidsvraagstuk anders. Denk aan het reduceren van uw gasverbruik, het stimuleren van data-gedreven besluitvorming binnen uw organisatie of monitoring van uw energieprestatie. Samen gaan we op zoek naar antwoorden op bovenstaande vragen: we helpen u om nieuwe inzichten om te zetten in concrete projectplannen. Een ding is zeker: verduurzaming is noodzakelijk om de wereld waarin we leven én werken toekomstbestendiger te maken. Data, digitalisering en techniek vormen de oplossing voor de uitdagingen waar u dagelijks mee te maken heeft.

Techniek onmisbaar voor Food & Beverage

Hoe ziet de toekomst van ons voedselsysteem eruit? Maatschappelijke ontwikkelingen - zoals vergrijzing, de dringende vraag naar gezonde en duurzame voeding en de groeiende wereldbevolking – oefenen een steeds grotere druk op het voedselsysteem van de toekomst. Technologie is onmisbaar in de Food & Beverage-sector: innovatieve, technische oplossingen zijn onderdeel van de oplossing om de ontwikkelingen in uw vakgebied bij te kunnen benen. Wil je meer weten over de visie van ENGIE op de klimaatpositieve fabriek? Klik hier.

Bekijk onze dienstverlening voor Food & Beverage

Wij werken o.a. voor:

patatlijn aviko

Aviko

Minder onderhoudskosten
Het optimaliseren van koelprocessen: wat levert dat op?
Lees de hele referentie
zwanenberg

Zwanenberg

95% energiebesparing
Weet u wat de energieconsumptie van uw fabriek is?
Lees de hele referentie
westmalle kaas

Westmalle

Meer rendement
Een hightech luchtbehandelingssysteem: wat levert dat op?
Lees de hele referentie
Food & beverage: waar staan we voor bij ENGIE Services?

Ons verhaal

Ontdek hoe wij het voedselsysteem van de toekomst vormgeven. 

Lees meer over onze visie op Food & Beverage

Het voedselsysteem van de toekomst: hoe ziet dat eruit?

Lage marges en hoge eisen aan kwaliteit en productiesnelheid dwingen u om uw productieprocessen steeds efficiënter en effectiever in te richten. Duurzame koeling en duurzame productiemethoden zijn een must voor behoud van topkwaliteit en beschikbaarheid van voedsel. Tegelijkertijd staan voedselveiligheid en circulariteit meer in de spotlight dan ooit. ENGIE begrijpt dit spanningsveld als geen ander en kent haar weg binnen de Food & Beverage-sector. Onze oplossingen stellen u in staat.

  • Flexibel in te spelen op de steeds veranderende marktvraag

  • De productiviteit & efficiency te verhogen

  • Uw bedrijfsprocessen te innoveren

  • Kosten te verlagen en uw rendement te verhogen