
Werken aan toekomstbestendige warmtesystemen
Hoe halen we de klimaatdoelen van 2050? Op welke manier gaan we aan alle sterk uiteenlopende energiebehoeften in Nederland voldoen? Hoe benutten we beschikbare klimaatneutrale energiebronnen effectief? Hoe ziet het warmtesysteem van de toekomst eruit?
De markt voor collectieve warmtesystemen kent groeikansen van enorme proporties!
Duurzame, toekomstbestendige warmtesystemen zijn in praktijk:
- Gasloos
- Modulair
- Complex
- Innovatief
In de visie van ENGIE wordt duurzame warmte opgewekt op één of meerdere locaties, die via een transportnet naar de afnemers gebracht wordt. Hiervoor zijn meerdere bronnen mogelijk, denk aan restwarmte (bijvoorbeeld van afvalverwerkingsinstallaties of datacenters), geothermie en aquathermie.
Daarnaast verschilt de temperatuurbehoefte: oudere gebouwen hebben verwarmd water tot 90 graden nodig, goed geïsoleerde nieuwbouw kan met lagere temperaturen volstaan. De markt van warmtesystemen is volop in beweging en ENGIE blijft graag voorop lopen.
Neem vrijblijvend contact op met onze experts
ENGIE bouwt aan de toekomst
Eerste open warmtenet van Nederland
In Zaandam is het eerste open warmtenet van Nederland operationeel. ENGIE heeft daar 2200 woningen aangesloten op dit warmtenet. ENGIE heeft nog tien andere van deze open warmtenetten in ontwikkeling en ziet een belangrijke toekomst weggelegd voor collectieve systemen waarin geen sprake meer is van een klant-leverancier-relatie.


Van vele markten thuis
Wij zijn van vele markten thuis. Op onze homepagina vindt u onze dienstverlening in een overzicht. Het is natuurlijk ook mogelijk om contact met ons op te nemen!