warmtenet zaanstad aanleg
Collectieve Warmtesystemen

Werken aan toekomstbestendige warmtesystemen

Hoe halen we de klimaatdoelen van 2050? Op welke manier gaan we aan alle sterk uiteenlopende energiebehoeften in Nederland voldoen? Hoe benutten we beschikbare klimaatneutrale energiebronnen effectief? Hoe ziet het warmtesysteem van de toekomst eruit?

De markt voor collectieve warmtesystemen kent groeikansen van enorme proporties!

Duurzame, toekomstbestendige warmtesystemen zijn in praktijk:

  • Gasloos
  • Modulair
  • Complex
  • Innovatief

In de visie van ENGIE wordt duurzame warmte opgewekt op één of meerdere locaties, die via een transportnet naar de afnemers gebracht wordt. Hiervoor zijn meerdere bronnen mogelijk, denk aan restwarmte (bijvoorbeeld van afvalverwerkingsinstallaties of datacenters), geothermie en aquathermie.

Daarnaast verschilt de temperatuurbehoefte: oudere gebouwen hebben verwarmd water tot 90 graden nodig, goed geïsoleerde nieuwbouw kan met lagere temperaturen volstaan. De markt van warmtesystemen is volop in beweging en ENGIE blijft graag voorop lopen.

Neem vrijblijvend contact op met onze experts

Eerste open warmtenet van Nederland

 

In Zaandam is het eerste open warmtenet van Nederland operationeel. ENGIE heeft daar 2200 woningen aangesloten op dit warmtenet. ENGIE heeft nog tien andere van deze open warmtenetten in ontwikkeling en ziet een belangrijke toekomst weggelegd voor collectieve systemen waarin geen sprake meer is van een klant-leverancier-relatie. 

Lees meer over dit warmtenet
Zaanstad krijgt de komende jaren een warmtenet.
aanleg warmtenet zaanstad

Van vele markten thuis

Wij zijn van vele markten thuis. Op onze homepagina vindt u onze dienstverlening in een overzicht. Het is natuurlijk ook mogelijk om contact met ons op te nemen! 

Neem contact op met onze experts