Inzet van slimme robotica is onmisbaar om concurrerend te produceren

ENGIE heeft een bijzonder concept, Robot-in-a-day, ontwikkeld waarbij flexibiliteit van de productierobot centraal staat. Hierdoor kunnen in de slimme fabriek, Smart Factory, van Technologies Added in Emmen verschillende maakindustrieën hun productie draaien. Het gebruik van data en intelligente robotica in de industrie is een belangrijke stap op weg naar realisering van 'Smart Industry'.

Steeds meer gepersonaliseerde producten vragen om een steeds flexibeler productie. Struikelblok voor producenten is daarin de lange tijd die het vergt om te schakelen tussen verschillende producten door intensieve (her-)programmeringstijden van Robots. 

Revolutionair
Kernwoorden voor een goede concurrentiepositie zijn snel, goedkoop en flexibel. De door ENGIE ontwikkelde technologie zorgt ervoor dat de ombouwtijd van productielijnen, die nu veel tijd en geld kost, afneemt met een factor oplopend tot driehonderd. Er wordt al heel lang gepraat over Smart Industry als stuwende kracht achter het behoud en misschien wel de terugkeer van maakindustrie. Een industriële robot ‘in-a- day’ kunnen leveren, wordt door kenners gezien als een revolutionaire stap vooruit.   

Lees hier het complete persbericht