Image

The Green Quest

De meest zinvolle zoektocht van Nederland

The Green Quest is weer van start!

Het tempo van verduurzaming in Nederland ligt nog veel te laag. Om de klimaatdoelstellingen te behalen, moet het Nederlandse bedrijfsleven keihard aan de bak. In The Green Quest (TGQ) gaat BNR Nieuwsradio, in samenwerking met ENGIE, de vergroening van het bedrijfsleven onder de loep nemen, met inspirerende voorbeelden van succesvolle duurzame projecten.

Maatschappelijke rol vervullen

Met The Green Quest willen BNR en ENGIE hun maatschappelijke rol vervullen door Nederlandse organisaties te helpen in hun zoektocht om duurzamer te gaan ondernemen. Eerder deed ENGIE dat door samen met bedrijven, van analyse tot aan implementatie, aan de slag te gaan om te verduurzamen. In het verlengde daarvan gaan ENGIE en BNR nu op zoek naar de duurzame doeners van Nederland, om de BV Nederland te inspireren en te motiveren met aansprekende duurzame succescases vanuit de markt. Een verrijking van het succesvolle duurzame concept.

Ga naar The Green Quest
The Green Quest

Waarom is ENGIE kennispartner van The Green Quest?

 

ENGIE maakt zich al jaren sterk voor versnelling van de verduurzaming van de BV Nederland. We helpen onze opdrachtgevers met slimme technologische oplossingen om de stap te maken naar een steeds duurzamer productieproces of groenere dienstverlening. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je alleen sámen kunt verduurzamen. Daarom past een initiatief als The Green Quest – waarbij we ook andere organisaties stimuleren te verduurzamen – zo goed bij ons. We roepen op om niet alleen groen te denken, maar ook groen te gaan doen en vervolgens die successen te delen. Zo willen we Nederland inspireren en motiveren om ook meer stappen te zetten naar duurzaam handelen

 Elke maandag zijn we te horen op BNR Nieuwsradio in het programma The Green Quest waarin de stap ‘van duurzaam denken naar duurzaam doen’ centraal staat.

Luister elke maandag om 15.00 uur op BNR Nieuwsradio en kijk op thegreenquest.nl.

rivier in landschap in Nederland

The Green Challenge

The Green Challenge is een initiatief van ENGIE en BNR Nieuwsradio, waarin we organisaties zoeken die met succes een concrete duurzame uitdaging zijn aangegaan. The Green Challenge geeft deze cases een platform op radio en online om op die manier andere bedrijven te inspireren.

Hebben jullie niet alleen de stap van duurzaam denken naar doen gemaakt, maar dat jullie ook nog bereid zijn die stappen — in detail — te delen met andere bedrijven en instellingen in Nederland. Laat het ons weten en wellicht nodigen we je uit om je verhaal op nationale radio te komen vertellen.

Aanmelden