Image

The Green Quest 2021

De meest zinvolle zoektocht van Nederland

 The Green Quest

Op maandag 21 juni reikten ENGIE en BNR Nieuwsradio drie belangrijke prijzen uit aan de meest duurzame innovaties van Nederland. Tijdens The Green Quest Award Show werden bedrijven, uitvinders en ondernemers met de meest groene initiatieven beloond voor hun creativiteit en daadkracht. 
 
In het wekelijkse radioprogramma The Green Quest zijn door presentator Harm Edens en een vakkundige jury dit seizoen 31 groene innovaties doorgelicht. Deze bedrijven zijn geselecteerd omdat ze bijdragen aan de reductie van CO₂-uitstoot en vermindering van grondstoffengebruik. Tijdens The Green Quest Award Show zijn drie prijzen uitgereikt: The Green Quest Award, de ENGIE Duurzame Technologie Prijs en de Publieksprijs.

Ontdek de winnaars

Kijk de finale terug

Maatschappelijke rol vervullen

Met The Green Quest willen BNR en ENGIE hun maatschappelijke rol vervullen door Nederlandse organisaties te helpen in hun zoektocht om duurzamer te gaan ondernemen. Eerder deed ENGIE dat door samen met bedrijven, van analyse tot aan implementatie, aan de slag te gaan om te verduurzamen. In het verlengde daarvan gaan ENGIE en BNR nu op zoek naar de duurzame doeners van Nederland, om de BV Nederland te inspireren en te motiveren met aansprekende duurzame succescases vanuit de markt. Een verrijking van het succesvolle duurzame concept.

Ga naar The Green Quest
The Green Quest

Waarom is ENGIE kennispartner van The Green Quest?

 

ENGIE maakt zich al jaren sterk voor versnelling van de verduurzaming van de BV Nederland. We helpen onze opdrachtgevers met slimme technologische oplossingen om de stap te maken naar een steeds duurzamer productieproces of groenere dienstverlening. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je alleen sámen kunt verduurzamen. Daarom past een initiatief als The Green Quest – waarbij we ook andere organisaties stimuleren te verduurzamen – zo goed bij ons. We roepen op om niet alleen groen te denken, maar ook groen te gaan doen en vervolgens die successen te delen. Zo willen we Nederland inspireren en motiveren om ook meer stappen te zetten naar duurzaam handelen.

rivier in landschap in Nederland

The Green Challenge

The Green Challenge is een initiatief van ENGIE en BNR Nieuwsradio, waarin we organisaties zoeken die met succes een concrete duurzame uitdaging zijn aangegaan. The Green Challenge geeft deze cases een platform op radio en online om op die manier andere bedrijven te inspireren.