Samen maken we Nederland duurzaam

Samenwerkingen

ENGIE werkt graag met partners om samen de volgende stap in de energietransitie te zetten. Zo versterken we elkaar in de overgang naar een duurzame wereld. Lees meer over onze diverse partnerships.

GO programma

Wist je dat er jaarlijks in Nederland 48.635 ton CO2 wordt uitgestoten in verkeer van en naar voetbalwedstrijden? Dat moet omlaag. Daarom hebben we samen met de KNVB het GO programma opgericht. Het doel: 20% minder CO2- uitstoot in het voetbalverkeer. Mét behoud van het voetbalplezier. Binnen het GO programma ontwikkelen we slimme oplossingen om voetballers, scheidsrechters, ouders en supporters minder kilometers te laden rijden. En om de bewustwording rondom CO2-uitstoot bij een grote doelgroep te vergroten. Want minder kilometers = minder CO2-uitstoot.

Meer over het GO programma
Image

Energiecoöperaties

In het Klimaatakkoord is de ambitie opgenomen dat in de toekomst 50% van de duurzame energieproductie in eigendom is van de lokale omgeving. Energiecoöperaties spelen hier een belangrijke rol in. Bij ENGIE bieden we daarom ook alle ondersteuning aan energiecoöperaties om samen te werken aan lokale duurzaamheid. Bijvoorbeeld met het starten van een energiecoöperatie en door het afnemen van de door de energiecoöperatie opgewekte energie. Daarnaast gaan we actieve samenwerkingen aan, waarbij we de opgewekte stroom van de coöperatie beschikbaar stellen aan de leden.

Meer over energiecoöperaties
Energiecoöperaties

The Green Quest

Met The Green Quest willen BNR en ENGIE hun maatschappelijke rol vervullen door Nederlandse organisaties te helpen in hun zoektocht om duurzamer te gaan ondernemen. Eerder deed ENGIE dat door samen met bedrijven, van analyse tot aan implementatie, aan de slag te gaan om te verduurzamen. In het verlengde daarvan gaan ENGIE en BNR nu op zoek naar de duurzame doeners van Nederland, om de BV Nederland te inspireren en te motiveren met aansprekende duurzame succescases vanuit de markt. Een verrijking van het succesvolle duurzame concept.

Meer over The Green Quest
The Green Quest