Healthcare

Realisatie nieuw hoofdgebouw Radboudumc voor zorg van de toekomst

Nijmegen
2019

Als onderdeel van consortium FourCare, dat bestaat uit ENGIE, Trebbe, Unica en Van Wijnen) bouwen we naast de huidige hoofdingang van het Radboudumc een gloednieuw hoofdgebouw van negen verdiepingen. Door de krachtenbundeling heeft Fourcare vier keer zoveel kennis en kunde in huis voor het realiseren van nieuwbouw en verbouw van ziekenhuizen. Als één team met bewezen resultaten in samenwerking gaat de combinatie nu ook voor het Radboudumc een nieuwe omgeving realiseren die aansluit op hun wensen en behoeften van patiënten, medewerkers en bezoekers.

 Meer weten over de dienstverlening voor de Healthcare markt?

Lees verder
Image
Image

Compact bouwen

Het umc investeert fors in slimme technologie en nieuwe werkprocessen, waardoor er compacter gebouwd kan worden. Een goede technologische infrastructuur zorgt voor gebouwen die beter presteren en effectiever zijn. Die efficiencyslag gaat vanzelfsprekend niet ten koste van de patiënten of de zorgverleners. 

Bekijk de video over de technieken

Vervanging
Het nieuwe Hoofdgebouw vervangt een groot aantal gebouwen dat niet meer aan de huidige wensen en standaarden van het Radboudumc voldoet. In het Hoofdgebouw werken straks verschillende specialismes samen. Er komen poliklinieken, verpleegafdelingen, dagbehandelingen en kantoorruimtes voor medisch personeel. Ook komt hier de nieuwe hoofdingang van het Radboudumc.

Duurzaam en innovatief
FourCare ziet er naar uit met haar expertise een bijdrage te leveren aan deze ambities. “Dat Radboudumc voorop wil lopen in technologie en innovatie, maakt dit een hele interessante en leuke opdracht. Er zitten veel intelligente componenten in het nieuwe gebouw”, weet Unica-CEO John Quist. Ook het duurzaamheidsaspect is volgens Hein Trebbe sr., directeur bij Trebbe, cruciaal. “Het Radboudumc gaat voor duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. In 2030 wil het ziekenhuis energieneutraal zijn. Ik vind het een eer dat FourCare een bijdrage mag leveren aan dit ziekenhuis van de toekomst en aan betaalbare zorg.”

Duurzaam gebouw

Voor het ontwerp van de nieuwbouw ontving het Radboudumc vorig jaar al het internationale BREEAM excellent-certificaat. Het certificaat past volledig bij het streven van het Radboudumc naar maximaal gezonde gebouwen, met zo min mogelijk schade voor het milieu. In de nieuwbouw spelen licht, lucht, ruimte, uitzicht en een groene omgeving in de vorm van tuinen en dakterrassen dan ook een belangrijke rol.

Image

Healing environment
In het nieuwe gebouw zijn straks 150 slim ontworpen eenpersoons patiëntenkamers, die voldoen aan de principes van ‘healing environment’. Dankzij videoprojectie op de wanden kan de sfeer van de kamer worden aangepast aan de wensen patiënt, ditzelfde geldt voor de inrichting van de kamers.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening voor Healthcare? Neem dan contact met ons op. 

Contact