Healthcare

Wij bouwen het eerste all-electric ziekenhuis van Nederland

Meppel
2020 - 2022

Met de nieuwbouw van het ziekenhuis in Meppel kunnen inwoners uit de wijde omgeving straks voor ziekenhuiszorg terecht in een van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Op dit moment bouwen we samen met partners Trebbe en Dura Vermeer aan dit eerste all-electric ziekenhuis van Nederland.

Het nieuwe ziekenhuis van Isala & Noorderboog wordt een compact ziekenhuis van 17.690 m2 BVO met korte looplijnen voor patiënten en ouderen. Bij de oplevering in 2021 voldoet het complex aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, hygiëne, flexibel ruimtegebruik en comfort.

Lees meer over onze dienstverlening voor Healthcare
isala nieuwbouw meppel impressie

Impressies

Op de achtergrond zie je een mooie impressie van het nieuwe ziekenhuis in Meppel. Wil je meer impressies zien? Klik dan op onderstaande button. 

Meer impressies 
isala nieuwbouw meppel impressie

Isala & Noorderboog

Isala is een groot regioziekenhuis. Woont u in de regio, dan is Isala – met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde – uw ziekenhuis bij gezondheidsproblemen. Voor complexe zorg komen ook mensen uit omliggende ziekenhuizen en ver daarbuiten naar Isala. Het nieuwe ziekenhuis wordt gebouwd naast het oude ziekenhuis in Meppel. Ook de zorggroep Noorderboog komt uit deze regio en biedt verpleging, verzorging, behandeling en thuiszorg aan de patienten en bewoners van haar verpleeghuizen.
 

Kom meer te weten over Isala

De zorg
Isala Meppel biedt laagcomplexe, planbare en chronische zorg en richt zich in het bijzonder op de ouder wordende patiënt. Bij de ingebruikname in 2022 voldoet het complex aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, patiëntvriendelijkheid, duurzaamheid, hygiëne en flexibel ruimtegebruik. Het ziekenhuis heeft een oppervlakte van 17.690 m2 en 5.337 m2  geriatrische revalidatiezorg voor Noorderboog. 

Co-creatie
De ontwikkeling en realisatie van dit duurzame traject is tot stand gekomen door het bouwconsortium TDE, een samenwerking tussen  Trebbe, Dura Vermeer en ENGIE. Een echte co-creatie waarmee we een gedeelte van de duurzaamheidsdoelstelling van Isala waar kunnen maken. Op donderdag 19 december 2019 is de samenwerking tussen Isala, Dura Vermeer, Trebbe en ENGIE bekrachtigd met het ondertekenen van de overeenkomst. Rob Dillmann, bestuursvoorzitter Isala: ‘We hebben lang naar dit moment toegewerkt. Samen met de bouwpartners kunnen we een stevige investering doen in de zorg in Drenthe met een duurzaam en zeer gebruikersvriendelijk ziekenhuis. Wij zien er naar uit om samen aan de slag te gaan.”

Een duurzaam ontwerp
Architectenbureau Vakwerk Architecten heeft het ziekenhuis ontworpen in samenwerking met ingenieursbureau Deerns. In het definitief ontwerp speelt duurzaamheid een grote rol: geen gasaansluiting meer, maar zonnepanelen. Energie wordt opgeslagen door middel van een warmte koude opslag. In een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen. ENGIE heeft deze ontwerpen vertaald naar een uitvoerbaar ontwerp voor de bouw, waarmee de duurzame doelstellingen verwezenlijkt kunnen worden. 

Meer weten over de dienstverlening voor de Healthcare markt? 

Meer weten?