Commercial Real Estate

De duurzaamheids-roadmap van Achmea krijgt vorm met zonnebos

Apeldoorn
2020

Achmea heeft als doel om in 2030 100% klimaatneutraal te zijn. Het ‘Zonnebos’ - De nieuwe duurzame carport-installatie op de Achmea Campus Apeldoorn - is een mooi begin. Achmea voorziet nu in 15% elektriciteitsvoorziening van deze kantoorlocatie.

De 3.200 zonnepanelen produceren bijna 1 MWp elektriciteit. Dat is te vergelijken met het jaarlijkse energieverbruik van 250 huishoudens en goed voor 12-14% van het jaarlijks verbruik van het kantoorpand van Achmea.

Meer over zonne-energie van ENGIE
Duurzame_carport_Zonnebos_Achmea
Duurzame_carport_Zonnebos_Achmea

Verduurzamen op een manier die past bij Achmea

ENGIE wekt in Nederland met drie bronnen elektriciteit op: zon, wind en gas. Deze drie bronnen combineren we slim. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten ook elektriciteit hebben, als het niet waait en dat energie beschikbaar, betaalbaar en duurzaam is. 

Samenwerking
Als trotse hoofdaannemer was ENGIE van A tot Z betrokken. Uniek aan dit project is het ontwerp van NBArchitecten, ons advies over duurzame inkoop en de snelheid waarmee we de installatie hebben gerealiseerd. Het contact met alle partijen bestond uit korte lijnen en heldere communicatie. Het is als hoofaannemer belangrijk om de visie van de opdrachtgever goed te begrijpen en op strategisch niveau te adviseren en enthousiasme te creëren. Vanuit een ENGIE-traineegroep is er meegedacht over het ontwerp en de business case: dat leverde mooie inzichten op om te delen met de klant. 


Hier kan Achmea op rekenen

  • Verduurzaming die past bij de bedrijfsvisie en bedrijfsvoering van Achmea
  • Betalen per eenheid
  • Heldere prestatieafspraken over beschikbaarheid en besparing 
     

Duurzame_carport_Zonnebos_1ste_paneellegging

Achmea Zonnebos in cijfers

ENGIE is trots op de realisatie: een 7.000 vierkante meter-tellende ‘zonnebos’-parkeerpark op de Achmea Campus Apeldoorn. De cijfers van de installatie op een rijtje:

  • Opgewekt vermogen zonnepanelen <1 MWp (980 kWP)

  • 3.162 zonnepanelen

  • 11x 90 kW omvormers

  • 140 LED armaturen onder carport

  • 30 laadpunten; 15 dubbele EV Box laadpalen (2x 22kW);


Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden bij ENGIE? Lees alle over onze dienstverlening en specialismen of markten. 

Meer weten over technische dienstverlening