Commercial Real Estate

Duurzame carport-installatie Zonnebos bij Achmea is geopend

Apeldoorn
2020

Maandag 10 februari is het ‘Zonnebos’, de nieuwe duurzame carport-installatie op de Achmea Campus Apeldoorn, geopend. ENGIE is trotse ontwikkelaar en hoofdaannemer. Met dit parkeerpark voorziet de kantoorlocatie - samen met de eerder geplaatste 600 panelen - zelfstandig in 15% van de elektriciteitsvoorziening.

Duurzame carport De bouw van deze carport-installatie sluit mooi aan bij de ambities van Achmea: volledig klimaatneutraal in 2030. 3200 zonnepanelen en 30 extra laadpunten voor elektrisch rijden zijn gerealiseerd. De zonnepanelen hebben een vermogen van bijna 1 MWp. Dat is te vergelijken met het jaarlijkse energieverbruik van 250 huishoudens en goed voor 12-14% van het jaarlijks verbruik van het kantoorpand van Achmea.

Meer over zonne-energie van ENGIE
Duurzame_carport_Zonnebos_Achmea
Duurzame_carport_Zonnebos_Achmea

Achmea

Achmea is een belangrijke financiële dienstverlener op de Nederlandse markt. Zij verzekert ongeveer 10 miljoen Nederlanders voor zorg, schade en inkomen. De focus van Achmea ligt op eenvoudige verzekeringen, waarbij we verantwoord omgaan met premies. Achmea heeft de ambitie om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.

Meer over Achmea

In co-creatie werken aan een duurzame toekomst

ENGIE was trotste hoofdaannemer van deze duurzame architectonische carport-installatie. De ontwikkeling en realisatie van dit duurzame traject is tot stand gekomen door de samenwerking met NBArchitecten, staalbouwer Moeskops en Van Boekel Infra. Een echte co-creatie waarmee we een gedeelte van de duurzaamheidsdoelstelling van Achmea waarmaken.

Duurzame_carport_Zonnebos_1ste_paneellegging

Meer informatie
Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met ENGIE of lees meer over de zonne-energie mogelijkheden van ENGIE op deze pagina.

De juiste energiemix
ENGIE wekt in Nederland met drie bronnen elektriciteit op: zon, wind en gas. Deze drie bronnen combineren we slim. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten ook elektriciteit hebben, als het niet waait en dat energie beschikbaar, betaalbaar en duurzaam is. Lees meer op de MVO-pagina van ENGIE.