Commercial Real Estate

Duurzaam parkeren in het Zonnebos bij Achmea

Apeldoorn
2020

ENGIE is trotste ontwikkelaar en hoofdaannemer van de zonnecarport op de Achmea Campus in Apeldoorn. Op het dak van het parkeerpark liggen 3.200 zonnepanelen. De groene energie die hiermee wordt opgewekt levert, samen met de eerder geplaatste 600 panelen, ruim 1 megawatt piek (MWp) op. Hiermee voorziet de kantoorlocatie zelfstandig in 15% van de elektriciteitsvoorziening. Dit is te vergelijken met 250 huishoudens.

Bij de bouw van de parkeerplaats is rekening gehouden met het recyclen van materialen. Zo kun je op het terrein eerder gebruikte straatklinkers uit de regio vinden en zorgt de lichte innovatieve staalconstructie voor minder materiaalgebruik. Zelfs het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt.

Onder het solardek zijn 300 parkeerplaatsen, waarvan 30 met een laadpunt voor elektrische auto’s. De energie hiervoor wordt rechtstreeks aangeleverd door de zon. Mocht je je auto hier parkeren, sta je dus écht duurzaam geparkeerd.

Meer over zonne-energie van ENGIE
Duurzame_carport_Zonnebos_Achmea
Duurzame_carport_Zonnebos_Achmea

Achmea

Achmea is een belangrijke financiële dienstverlener op de Nederlandse markt. Zij verzekert ongeveer 10 miljoen Nederlanders voor zorg, schade en inkomen. De focus van Achmea ligt op eenvoudige verzekeringen, waarbij we verantwoord omgaan met premies. Achmea heeft de ambitie om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.

Meer over Achmea

In co-creatie werken aan een duurzame toekomst

ENGIE was trotste hoofdaannemer van deze duurzame architectonische carport-installatie. De ontwikkeling en realisatie van dit duurzame traject is tot stand gekomen door de samenwerking met NBArchitecten, staalbouwer Moeskops en Van Boekel Infra. Een echte co-creatie waarmee we een gedeelte van de duurzaamheidsdoelstelling van Achmea waarmaken.

Duurzame_carport_Zonnebos_1ste_paneellegging

 

Meer informatie
Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met ENGIE of lees meer over de zonne-energie mogelijkheden van ENGIE op deze pagina.

De juiste energiemix
ENGIE wekt in Nederland met drie bronnen elektriciteit op: zon, wind en gas. Deze drie bronnen combineren we slim. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten ook elektriciteit hebben, als het niet waait en dat energie beschikbaar, betaalbaar en duurzaam is. Lees meer op de MVO-pagina van ENGIE.