Image

ENGIE is zich bewust van haar positie in en verantwoordelijkheid richting de maatschappij. We stellen onze medewerkers graag in staat om bij te dragen aan het verduurzamen van de maatschappij en daarmee waarde toe te voegen aan de gemeenschap. Daarbij vinden we het belangrijk om lokale initiatieven te stimuleren.

Bij ENGIE zijn we er van overtuigd dat als maatschappelijke initiatieven dichtbij de core business ligt, je meer verschil kunt maken. Je kunt dan als organisatie écht iets betekenen. Of het nu met kennis is, financiële ondersteuning of door het leveren van handjes: vrijwilligerswerk door medewerkers. Medewerkers zullen zich ook meer verbonden voelen met het initiatief en eerder een betrokken bijdrage leveren.

Zo dragen wij bij aan een duurzame maatschappij

Engie Doet!

Activiteiten die we het afgelopen jaar wederom binnen dit thema hebben uitgevoerd zijn onder andere de Sustainable Business Challenge en The Green Quest. Hiernaast werd bij ENGIE energie al gewerkt met het ENGIE Doet! programma, waarin collega's een aanvraag kunnen indienen voor ondersteuning bij sociale initiatieven. Afgelopen jaar is gewerkt aan de opschaling van dit programma, en in 2020 zal het ter beschikking gesteld worden voor alle Nederlandse ENGIE entiteiten.

Green Quest

Met The Green Quest willen BNR en ENGIE hun maatschappelijke rol vervullen door Nederlandse organisaties te helpen in hun zoektocht om duurzamer te gaan ondernemen. ENGIE en BNR gaan op zoek naar de duurzame doeners van Nederland, om de BV Nederland te inspireren en te motiveren met aansprekende duurzame succescases vanuit de markt. ENGIE reikt de prijs uit voor de beste duurzame succescase waarin techniek de hoofdrol speelt. Met de awards moedigen BNR en ENGIE het bedrijfsleven aan initiatieven te blijven ontwikkelen waarmee we stappen zetten in het behalen van de klimaatdoelstellingen en vooral verduurzaming van Nederland in het algemeen.