Nieuws

Open Energiedag op 11 september: innovatietechniek bij BIC in Eindhoven

Op 11 september wordt de eerste editie van de landelijke Open Energiedag georganiseerd. Op deze dag kunnen geïnteresseerden op bezoek bij duurzame energieprojecten door heel Nederland. In samenwerking met EQUANS, de nieuwe naam van ENGIE Services, opent ook de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven deze zaterdag de deuren voor publiek.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. In Eindhoven kunnen bezoekers tussen 9.00 en 12.00 uur terecht op de Brainport Industries Campus. 

Innovatiekracht voor duurzame campus
Op de BIC worden alle voorzieningen duurzaam opgewekt. EQUANS realiseert hier duurzame energieopwekking, met onder andere warmte-koude opslag (WKO), warmtepompen en bijna 5500 zonnepanelen. Ook zorgt EQUANS voor leveringscontinuïteit. In het gebouw werken de meest innovatieve bedrijven en instituten samen onder één dak. Dat gebeurt zo groen mogelijk én 100% gasvrij. Hiermee is het gebouw een vernieuwend voorbeeld van innovaties in duurzame technieken. 

Bent u benieuwd wat een energieneutraal gebouw nu eigenlijk inhoudt en hoe dit eruit ziet? Kom dan langs tijdens de Open Energiedag en ervaar zelf de duurzame technieken. Hiervoor heeft EQUANS een BIC utilities tour ontwikkeld die bezoekers meeneemt langs de installaties achter het energiezuinige gebouw. Bij ieder van de 8 punten is een QR-code geplaatst die bezoekers op de mobiele telefoon meer informatie geeft over de betreffende toepassing of installatie.  

Praktische informatie
De Open Energiedag vindt plaats van 9.00 tot 12.00 uur. Hier is een routebeschrijving naar BIC te vinden. Aanmelden is niet nodig. Het dragen van een mondkapje wordt dringend geadviseerd.
Benieuwd hoe EQUANS op de BIC bijdraagt aan de campus van de toekomst? Bekijk dan alvast deze video.

Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl.