Nieuws

Renoveren in het hart van Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen 

renovatie verpleegafdeling CWZ

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) heeft in korte tijd grote verbeteringen kunnen doorvoeren dankzij de renovaties van zowel  de werktuigbouwkundige als elektrische installaties op verschillende afdelingen. ENGIE Services ontzorgt CWZ volledig met een flexibele werkhouding, inzet van innovatieve technische dienstverlening en respect voor de gebruikers van het ziekenhuis. Hiermee bouwt CWZ aan een toekomstbestendig ziekenhuis.  

Nieuwe technieken toegepast

Op dit moment worden de hartkatheterisatie kamers gerenoveerd en werkt ENGIE Services aan een nieuwe operatiekamer en een voorbereidingsruimte. Beiden worden voorzien van de nieuwste technieken, waaronder diverse monitoringssystemen. Hier hoort bijvoorbeeld de drukhuishouding, de temperatuur en de relatieve vochtigheid bij. Voor deze renovatie zet ENGIE Services haar specialistische expertise in luchtbehandeling, medische gassen en elektrotechnische voorzieningen in.

Groot aanpassingsvermogen

Op de afdeling hartkatheterisatie wordt kransslagadervernauwing opgespoord. Uiteraard gaat de zorg hier gewoon door. “Direct naast de ruimtes waar patiënten en de artsen spannende momenten beleven, leggen wij de nieuwe installaties aan. Ik heb veel respect voor de collega’s, want dit vraagt echt veel aanpassingsvermogen in de dagelijkse uitvoering”, vertelt Sander Gemmink, projectleider van ENGIE Services.

Verpleegafdeling in coronatijd gerenoveerd

Tijdens dit coronajaar is in Nijmegen ook hard gewerkt aan de volledige vernieuwing van de verpleegafdeling interne geneeskunde binnen CWZ. Vanaf september werd de afdeling voor 8 maanden een afgesloten bouwgebied. Een belangrijke wens van het ziekenhuis was om meer privacy voor de patiënt te bieden. Er zijn 34 nieuwe eenpersoons patiëntenkamers en 6 driepersoonskamers opgeleverd. Voor de renovatie waren de meeste kamers voor vier personen. Jan van Huet, projectleider bij ENGIE Services en verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige installaties: “Deze nieuwe afdeling is eveneens voorzien van 4 isolatiekamers bestaande uit 2 onderdrukkamers en 2 overdrukkamers. Deze kamers beschermen patiënten ten opzichte van hun omgeving (overdruk) of beschermen de omgeving tegen de patiënt (onderdruk) om zo besmetting te voorkomen. Dit vraagt om specifieke luchtregelingsinstallaties die ENGIE Services hier geïnstalleerd heeft”.  

Renovatie verpleegafdeling CWZ 2

Complete aanpak rondom technische dienstverlening

ENGIE heeft alle gebouw gebonden installaties verzorgd. Van licht, lucht, elektriciteit tot de oproepsystemen voor de verpleging. Ook de sanitair technische installaties, medische gassen en een complete nieuwe luchtbehandelingskast voor de verpleegafdeling zijn door ENGIE geplaatst. Bij de luchtbehandeling zijn de koelmachine en regeltechniek vernieuwd.
 

 

Vernieuwd paviljoen met vergroot gebruikersgemak

Tegelijkertijd werd het horecapaviljoen met een koffiebar, winkel en zitgedeelte vernieuwd. Hier heeft ENGIE elektrische voedingen t.b.v. de apparatuur, verlichting, watertoevoer en afvoerleidingen aangebracht. Ook hier werd gewerkt midden in het ziekenhuis. Projectleider Jan van Huet licht toe: “CWZ had behoefte aan een functionele ruimte, waar bezoekers en personeel de hele dag terecht kunnen en prettig kunnen zitten”. 

Bij al deze projecten kan het ziekenhuis rekenen op de technische expertise van ENGIE Services. We werken in het hart van het ziekenhuis en bewegen mee met de dagelijkse zorg en de gebruikers.
 

Meer weten over hoe wij met techniek de zorg beter maken?