Nieuws

Stein en ENGIE geven iconische tussenstop een tweede leven

Image
Image
Image

 

De Geffense barrière aan de A59 is al tweehonderd jaar een geliefde tussenstop. Deze locatie krijgt een nieuwe bijzondere herbestemming: Brier59. Een combinatie van verschillende horeca, moderne kantoorruimtes en aangevuld met elektrische laadvoorzieningen. ENGIE investeert samen met de ontwikkelaar en eindbelegger Stein in 22 laadplekken met een combinatie van normale en snelladers, waarbij het laadpark in de toekomst verder uitgebreid kan worden. Zo is er voor iedereen de mogelijkheid om te laden, terwijl ze kunnen genieten van alle voordelen die deze locatie heeft.  


Inspelen op de toekomst

Met deze investering zetten ENGIE en Stein in op het ‘WORK. EAT. CHARGE.’ concept. Door de mogelijkheid tot werken, eten en laden te combineren vindt er kruisbestuiving plaats. Door de digitalisering, versneld door COVID-19, krijgt het kantoor een andere invulling, steeds meer als ontmoetingsplek en niet meer als werkplek. Brier59 is hier een unieke oplossing voor. Niet alleen met de ruimte om flex te werken, gebruik te maken van de horeca, maar ook met de mogelijkheid om elektrische auto’s op te laden.
 
Joey van Niftrik en Sjon Reijers van Stein: “Er was erg veel interesse om hier samen met ons een laadpark te maken. De unieke locatie in combinatie met de overige plannen voor horeca en kantoor, maken het een zeer passende omgeving om te laden.” Jesse Bloemhof, Business Developer bij ENGIE vult aan: ‘Dit project geeft een doorkijk naar hoe het laden van de elektrische auto een onderdeel wordt van ons leven. Of je nu komt om te werken, te eten of te laden, alle faciliteiten zijn er om hier een mooie ervaring van te maken. Bij ENGIE kijken we niet alleen waar in de toekomst mensen moeten en kunnen laden, maar ook waar automobilisten willen laden. Brier59 is zo’n locatie.’ 


Nieuwe mobiliteitsoplossingen door samenwerking

Met Brier59 komt er aan de A59 een nieuwe plek met ‘stopping power’, een locatie die de aandacht trekt. Verwacht wordt dat er tot 54.000 passanten per weghelft in 2025 op de A59 rijden. Daarbij is de locatie ook vanuit het achterland bereikbaar. Door het flexibele werken zijn we vaker en onregelmatiger onderweg. Het leeft bij Brier59 straks elk moment van de dag. Een horecabasis voor het hele gezin, maar ook flexruimtes en kantoren. Een omgeving voor iedereen waar laadmogelijkheden niet mogen missen. 
 

 

Strategische samenwerking 

Ruud Schenk, Algemeen Directeur ENGIE Infra & Mobility

"Onze samenwerking met Stein sluit perfect aan op onze strategie en de wijze waarop we samen met onze partners en opdrachtgevers werken aan een duurzaam bereikbaar Nederland. We zorgen voor voldoende laadinfrastructuur om elektrificatie van het wagenpark in Nederland waar te maken. En in dit geval zorgen we er tevens voor dat je onderweg kunt werken, ontspannen en in de tussentijd je auto kunt voorzien van een volle batterij."

Image