Nieuws

ENGIE verduurzaamt installaties Amsterdamse WTC-toren

wtc amsterdam

ENGIE heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het verduurzamen van de technische installaties van de H-toren van WTC Amsterdam. Met nog enkele verdiepingen in het verschiet is één van de beeldbepalende gebouwen aan de skyline van Amsterdam binnenkort weer helemaal toekomstbestendig.

Het World Trade Center aan de Amsterdamse Zuidas biedt met meer dan 125.000m2 BVO, huisvesting aan circa 400 bedrijven van 33 verschillende nationaliteiten. De 105 meter hoge H-toren van het complex is met 27 verdiepingen één van de hoogste kantoorpanden op de Zuidas.

Verduurzaming en het toekomstbestendig maken waren voor WTC Amsterdam belangrijke uitgangspunten voor revitalisatie van de technische installaties. ENGIE heeft deze uitgangspunten vertaald naar een installatie met lager energiegebruik en verbeterd comfort.

Zonwering, klimaatregeling en sturing van de nieuwe LED-verlichting werken integraal samen. De gebruiker kan eenvoudig met een ruimtebedieneenheid de installatie lokaal bedienen.

Om overlast tot een minimum te beperken worden de werkzaamheden vooral buiten reguliere bedrijfstijden uitgevoerd. Door hierbij gebruik te maken van overdag geprefabriceerde, stekerbare bekabeling, kan ’s avonds de installatie efficiënt worden omgebouwd.