Nieuws

ENGIE verzorgt belangeloos totale technische dienstverlening voor vondelingenkamer in Noordwest Ziekenhuisgroep 

Voor de vondelingenkamer in de Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder heeft ENGIE de techniek ontworpen, geëngineerd, geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Ook het onderhoud en beheer van de installaties wordt opgepakt. De kamer, een levensreddende voorziening die een alternatief biedt voor vrouwen die hun pasgeboren baby te vondeling leggen, is onlangs geopend in het topklinisch ziekenhuis.

Kier Beverwijk, Projectleider: “We hebben de verwarming, de techniek van de toegangsdeur, de brandmeld-, ventilatie- en intercominstallatie, die in verbinding staat met de afdeling Verloskunde, voor onze rekening genomen. We werken al jaren voor de Noordwest Ziekenhuisgroep en steunen dit bijzondere initiatief daarom graag.”

Stichting Beschermde Wieg

Het initiatief voor de vondelingenkamer in het Noordwest Ziekenhuisgroep is gekomen van Suzan Ernst, Hoofd Kindergeneeskunde. Zij is in gesprek gegaan met de Stichting Beschermde Wieg, die hulp biedt aan zwangere vrouwen die ongewild zwanger zijn geworden of die zichzelf niet in staat voelen voor hun baby te zorgen. Ernst: “Ik ben heel blij dat we deze voorziening hier hebben kunnen treffen. Ieder kind heeft recht op een veilige start en het is mooi dat we die hier kunnen bieden.”

Vijfde vondelingenkamer in Nederland

Het Helderse ziekenhuis is het vijfde ziekenhuis in Nederland dat een dergelijke kamer beschikbaar stelt en de eerste in Noord-Holland. Er zijn al kamers in Heerlen, Zwolle, Den Haag en Goes. ENGIE heeft ook daar de technische dienstverlening voor een aantal daarvan verzorgd.

 

vondelingenkamer 1110x550