Nieuws

ENGIE optimaliseert brandveiligheid Sheraton Hotel te Schiphol

ENGIE is momenteel druk bezig om circa 750 sprinklers bij te plaatsen en te vervangen in de hotelkamers en gangen van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel te Schiphol. Het uiteindelijke doel van het project is om de sprinklerinstallatie te certificeren en de hotelgasten en -medewerkers optimaal te bescherme bij brand.

Het project om de sprinklerinstallatie in het Sheraton Amsterdam Airport Hotel te certificeren, begon in 2019 en wordt gefaseerd uitgevoerd. In de eerste fase is een nieuwe sprinklerpomp geïnstalleerd, heeft de sprinklerinstallatie in de lagere verdiepingen van het hotel een update gekregen en is de installatie in lijn gebracht met de huidige geldende eisen. Tevens heeft ENGIE alle aan de sprinklerinstallatie gekoppelde brandslanghaspels vervangen, een gevelbeveiligingsinstallatie ter plaatse van de receptie gerealiseerd en zijn problemen aan de droge blusleiding verholpen.

Toegevoegde waarde
Begin dit jaar ging de tweede fase van start. Mede vanwege corona is dat later dan gepland. ENGIE bood de opdrachtgever in de tussenliggende maanden toegevoegde waarde door proactief mee te denken. Bijvoorbeeld over brandveiligheid en andere technische disciplines, wet- en regelgeving, slimme oplossingen om overlast te voorkomen en de planning. Dit leidde tot een vervolgopdracht, waarbij ENGIE nu ook de sprinklerinstallatie van de hotelkamers en gangen van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel mag renoveren. 

Derde fase
Vanaf half februari worden in totaal 750 sprinklers in de hotelkamers en gangen bijgeplaatst en vervangen. Half april moet de North Tower van het hotel klaar zijn, medio augustus de South Tower.
Om de gehele sprinklerinstallatie van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel uiteindelijk te kunnen certificeren, is nog een derde fase nodig. Ook hiervoor mag ENGIE de benodigde werkzaamheden aan de sprinklerinstallatie uitvoeren.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met de experts van Fire Safety & Security.