Nieuws

ENGIE nadert voltooiing multidisciplinair waterwinstation PWN

ENGIE nadert voltooiing multidisciplinair project waterwinstation PWN

ENGIE is zo goed als klaar met een groot multidisciplinair project aan het waterwinstation van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf PWN in Andijk. De vervanging van de verouderde hoogspanningsinstallatie is de belangrijkste klus. Een essentiƫle voorwaarde voor het project is dat PWN geen moment zonder water komt te zitten. Dat vraagt om een slimme gefaseerde aanpak, zodat het drinkwater altijd bij de klanten uit de kraan stroomt.

De aanleiding voor de opdracht was de vernieuwing van de inmiddels verouderde hoogspanningsinstallatie in het station. De belangrijkste uitdaging was daarbij om tijdens de werkzaamheden het station operationeel te houden. Daarom voerde ENGIE het werk in fasen uit. 

Oplevering verwacht in december
ENGIE kreeg in februari 2020 de opdracht gegund en is inmiddels vergevorderd. Momenteel rondt ENGIE de ombouwfase af. Daarin neemt de nieuwe hoogspanningsinstallatie gefaseerd het werk van de oude installatie over. Zodra de nieuwe hoogspanningsinstallatie volledig draait, voltooit ENGIE het project door de oude installatie te ontmantelen. Het laatste werk staat gepland voor week 49.

Goede samenwerking met ENGIE

Het waterwinstation in Andijk levert grof gefilterd water dat tot drinkwater wordt gefilterd in de duinen. Daarnaast levert het station rechtstreeks water aan fabrieken in de IJmond. Dat gebeurt met dikke leidingen die dwars door Noord-Holland lopen. PWN is een drinkwaterbedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en een klant met wie ENGIE graag samenwerkt.

Voor meer informatie: Koen de Reuver