Nieuws

ENGIE wordt innovatiepartner van FC Utrecht

ENGIE sluit zich per direct en voor meerdere seizoenen als Innovatiepartner aan bij FC Utrecht en gaat onder meer een voortrekkersrol vervullen op het gebied van duurzaamheid in het gebied rondom Stadion Galgenwaard.

Het gebied rondom de thuishaven van FC Utrecht wordt de komende jaren ontwikkeld. Er komen onder meer woningen en commercieel vastgoed. Als Innovatiepartner van FC Utrecht gaat ENGIE meedenken en helpen bij het ontwikkelen van een duurzaam energiesysteem voor dit gebied. Duurzame warmte en koude, het lokaal opwekken van elektriciteit, maar ook de lokale balancering van energie ter voorkoming van congestie op het elektriciteitsnet bijvoorbeeld met inzet van laadpalen en lokale opslag zullen hier onderdeel van zijn.

Passend bij de uitgangspunten van de stad kijkt ENGIE hierbij naar de kansen in de omgeving en de synergievoordelen die samenwerking opleveren. Daarmee wordt zoveel mogelijk de lokale vraag en het aanbod van energie in evenwicht gebracht. De samenwerking met lokaal verankerde partijen zoals FC Utrecht past bij de ambitie van ENGIE om de leiding te nemen in de duurzame verandering. Ook past het naadloos bij de ambities en het DNA van FC Utrecht, dat ook buiten de lijnen van het voetbalveld graag met partners werkt aan slimme oplossingen.

De club wordt door ENGIE ook geholpen met duurzame oplossingen voor het nieuw te realiseren trainingscomplex in Overvecht. De opwek van duurzame energie, vervoersoplossingen en de levering van de energie zijn hier onderdeel van. Daarnaast verwelkomt FC Utrecht ENGIE per direct als lid van de Business Club.

“We zijn enorm trots ENGIE te mogen presenteren als Innovatiepartner”, zegt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht. “Met FC Utrecht richten we ons op een duurzame toekomst voor de club, de stad en de samenleving. Dat een gerenommeerd bedrijf als ENGIE hier samen met ons een voortrekkersrol in wil vervullen,
maakt mij trots!”

Guido Frenken, COO Energie bij ENGIE: “De club en het stadion zijn een verbindende schakel in Utrecht, naar de omringende gemeenten zoals Bunnik waar het ENGIE hoofdkantoor staat en tussen bewoners in Utrecht en wijde regio. Door samenwerking met de omgeving, innovatief vakmanschap en energieke oplossingen geven we de  energietransitie vorm. We zijn trots op  deze samenwerking waarin de duurzame ontwikkeling van het stadion en haar omgeving centraal staat.”