Nieuws

ENGIE bouwt mee aan campus van de toekomst: Brainport Industries Campus

Bij Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven zijn circa 5.500 zonnepanelen op het dak geplaatst. ENGIE is trotse ontwikkelaar en technologie –en energiepartner van dit grootschalige project. Deze verduurzamingsslag levert maar liefst 2.2 MW op en draagt verder bij aan de ambities van deze campus van de toekomst.

Met deze nieuwe ontwikkeling rondt ENGIE een impactvol verduurzamingsproject af. Naast de 5.500 zonnepanelen, heeft ENGIE al een warmte-koude opslag en warmtepompen geïnstalleerd om de duurzame energiecentrale van BIC verder te realiseren.

Het innovatieve BIC – gelegen nabij Eindhoven Airport - is dé plek waar concurrentiekracht van de hightech maakindustrie vleugels krijgt. De meest succesvolle bedrijven delen hoogwaardige faciliteiten zoals cleanrooms, flexibele productieruimtes, magazijnen en geavanceerde voorzieningen. BIC is dé locatie waar hightech toeleveranciers samen innoveren en produceren.

Oprichting BIC Utility
ENGIE heeft in samenwerking met het Energiefonds van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij het bedrijf BIC Utility BV opgericht. Via deze organisatie verzorgt ENGIE alle technische dienstverlening voor huurders, zoals reguliere voorzieningen als elektriciteit, water en ventilatie. Daarnaast is ENGIE verantwoordelijk voor specialistische diensten die nodig zijn voor de productie en organisatie van bijvoorbeeld perslucht of van gasvormig stikstof. Ook exploiteert ENGIE gedurende 15 jaar via een DBFMO principe de duurzame energievoorziening voor alle BIC huurders zodat zij zich kunnen focussen op de corebusiness.

Bekijk de beelden van de bouw van het zonnepark op het dak van Brainport Industries Campus.