Nieuws

Stéphanie Kessens benoemd als nieuwe CHRO ENGIE Nederland

Per 1 augustus 2020 is Stéphanie Kessen benoemd tot nieuwe Chief Human Resources Officer van ENGIE Nederland. Ze neemt de functie over van Marleen Prins die sinds 1 april de functie van Chief Operations Officer Services bekleed.

De afgelopen twintig jaar heeft Stéphanie brede ervaring opgedaan in verschillende HR functies bij PostNL. In haar laatste functie als programma directeur HR was ze onder andere verantwoordelijk voor het realiseren van de personele integratie na de overname van het postbedrijf Sandd door PostNL.

Stéphanie Kessen: “Ik kijk er naar uit deze nieuwe uitdaging aan te gaan bij ENGIE Nederland. De klimaatverandering en energietransitie raakt iedereen. Dat we onze CO₂ uitstoot snel en drastisch moet verminderen is geen punt van discussie meer. De manier waarop des te meer. Naast inzet en productie van duurzame energiebronnen, zullen we ook minder energie moeten gaan gebruiken. De toepassing van techniek speelt in beide facetten een doorslaggevende rol. Tech is hot en energie ook, samen met andere partijen zullen we ervoor moeten zorgen dat techniek en technologie als aantrekkelijker loopbaan perspectief nog beter kan worden overgebracht op nieuw talent. Voor mannen én voor vrouwen. Ik vind het mooi dat ik nu niet alleen een bijdrage kan leveren als consument en burger, maar juist ook vanuit mijn nieuwe rol bij ENGIE verantwoordelijkheid kan nemen in de energietransitie”.