Nieuws

ENGIE verduurzaamt installaties WTC-toren 

ENGIE is begonnen met het verduurzamen van de installaties van de H-toren van WTC Amsterdam. Tijdens de verbouwing blijft de toren gewoon open voor huurders, personeel en publiek. Het project duurt tot december 2021.

Tot de werkzaamheden in de 27 verdiepingen tellende H-toren behoren het vernieuwen van de regeltechnische installatie van de naregeling, de ontruimingsinstallatie, de kantoorverlichting wordt vervangen door led - in totaal 3000 armaturen – en de besturing. Daarnaast vervangt ENGIE de primaire regelinstallatie van het gehele Z-complex van WTC Amsterdam, waartoe ook toren I en parkeergarage K behoren.

Zo krijgt de toren een gebouwbeheersysteem waarmee optimaal is te sturen op de gebouwbezetting. Bijvoorbeeld de automatische zonwering wordt centraal gestuurd op de buitencondities, wat comfortverhogend en energieverlagend werkt. De nieuwe bedieningsunits in de ruimten bieden voortaan maximaal inzicht in het energieverbruik per kantoor. Bediening en inzicht zijn ook mogelijk via een mobiele app.

Duurzaamheidsdoelstellingen
Voor WTC Amsterdam was verduurzaming een belangrijk uitgangspunt voor de technische actualisering van de installaties. Dankzij de aanpassingen kunnen ze hun duurzaamheidsdoelstellingen realiseren: de renovatie zorgt ervoor dat toren H straks toekomstbestendig is, met een hoog kwaliteitsniveau voor de gebruikers.

Risicobeheersing
ENGIE werkt vooral ’s avonds, ’s nachts en in het weekend aan de installaties, zodat gebruikers overdag niet worden gestoord. Daarvoor heeft ENGIE een uitvoerig werkplan opgesteld waarin risicobeheersing centraal staat.

Langdurige relatie

WTC Amsterdam koos voor ENGIE vanwege de langdurige relatie die inmiddels tussen beide partijen bestaat. ENGIE brengt jarenlange ervaring mee met vernieuwingstrajecten in de andere WTC-torens (A tot en met G) en daarnaast het beheer en onderhoud van het gehele WTC-complex.

Voor meer informatie: Jan van Eijk