Nieuws

ENGIE ontwikkelt nieuwbouw laboratorium Zuyderland Medisch Centrum

Begin juni 2020 ging de eerste schop de grond in voor de nieuwbouw van het laboratorium van het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen. ENGIE tekende voor de technische dienstverlening. Het nieuwe labgebouw van ca 3.900m² bevat onder meer biosafety level 2 laboratoria (BSL2 labs) en een BSL3 lab voor veilig onderzoek naar infectieziekten. Het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium, de afdeling Medische Microbiologie, moleculaire diagnostiek en het apotheek lab worden ook in de nieuwbouw gevestigd.

Het nieuwe labgebouw omvat ca 3.900m² en bevat onder meer biosafety level 2 laboratoria (BSL2 labs) en een BSL3 lab voor veilig onderzoek naar infectieziekten. Daarnaast komt er op de begane grond een 24/7 labtrack: een geautomatiseerde labopstelling. De ingebruikname van het lab staat gepland voor het najaar van 2021. Het nieuwe laboratoriumgebouw wordt de werkplek van ongeveer 350 medewerkers van Zuyderland.

Ontwikkelen, realiseren, beheren en onderhouden
Projectmanager Edward Gallé van ENGIE: “Wij zijn vorig jaar juni gestart met het bouwteam en hebben in samenwerking met Architecten aan de Maas, Bètha architecten en Zuyderland Medisch Centrum het nieuwe laboratoriumgebouw ontwikkeld. Er is gekozen voor een nieuw gebouw op eigen terrein bij het ziekenhuis in Sittard-Geleen. Het is een heel leuk project om bij betrokken te zijn want ENGIE blijft in de toekomst betrokken op het gebied van realisatie, beheer en onderhoud. Een innovatief project om trots op te zijn.”