Nieuws

Contract getekend voor afbouw mezzanine Herontwikkeling vertrek & lounge 1

Met de contractondertekening van Royal Schiphol Group met bouwcombinatie Operations First (VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE) is de afbouw van de mezzanine in Vertrekhal 1 contractueel een feit.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op locatie, werd het contract getekend door André van den Berg - CCO van Royal Schiphol Group, Albert Bok – directeur VolkerWessels Bouw Schiphol en Bart Jan Freriks – managing director ENGIE Services West, van bouwcombinatie Operations First.

Over het project
Dit project is onderdeel van de Herontwikkeling vertrek & lounge 1 en betreft de ruw- en afbouw van een tussenverdieping (mezzanine) in Vertrekhal 1. Het ruwbouwcontract: aanbrengen van de mezzanine vloer en dichtleggen van de vide, is reeds afgerond. Parallel aan de ruwbouw, heeft Operations First in bouwteam met opdrachtgever Schiphol en haar adviseurs het ontwerp van de afbouwfase afgerond. Operations First realiseert drie nieuwe stijg - & daalpunten, een securityfilter met 21 security lanes, een verbouwing van de KLM Business Lounge en een nieuw crew & personeelsfilter. Vanwege de operationele bedrijfsvoering op de luchthaven, wordt het project gefaseerd uitgevoerd en opgeleverd. De eerste securitylanes zijn in juli 2020, net voor de zomerfreeze (de drukste periode op Schiphol) beschikbaar voor gebruik. Na oplevering van de laatste fase in december 2020 heeft Schiphol meer ruimte om de groei van het aantal passagiers te faciliteren.